Anne ve annelik...

Bennu Yıldırımlar'ı, "Süper Baba" dizisiyle tanımıştım. Uzun soluklu bu yapımın sadece 20 bölümünde yer almasına rağmen, müthiş oyun gücüyle hafızalara yerleşmişti.Bennu'yu...

Bennu Yıldırımlar'ı, "Süper Baba" dizisiyle tanımıştım. Uzun soluklu bu yapımın sadece 20 bölümünde yer almasına rağmen, müthiş oyun gücüyle hafızalara yerleşmişti.

Bennu'yu, Türkiye'ye tanıtan şipşirin tiplemesinin devamı da geldi. Oyuncunun NTV'de yer alan "O Anın Öyküsü"ndeki bir kareye takıldım. Bennu'nun, kızı Ada'nın resmine öyle bir bakışı vardı ki anlatmaya kelimeler yetmez.

Adeta içim eridi. Evladı uğruna her şeyini feda etmeye hazır bir anne. Lise yıllarımdaki bir sahneyi de anımsadım. Yürüme engelli kızını her gün sırtında taşıyan kadıncağız gözlerimin önüne geldi. Epey zaman sonra tekerlekli sandalyeye kavuşmaları bende de bayram sevinci yarattı. Yine de yol ve kaldırımların bu tip araçlara imkân vermemesi sorunun kökünden halli için epey vakit kaybettirdi.

Hesaplayamadılar

Bu arada Diyarbakır HDP il binası önündeki eylemi başlatan da bir anne. Kandil'deki baronların emriyle çocukları dağa götürülenlerin annelerinin sayısı da arttı. İlk direnişi yapan kadın oğlunu buldurdu.

Aslında bunun mitolojideki Promete Ateşi'ne dönüşeceğini bazıları hesap edemedi. Bağrı yanık analar artarken, içlerine birkaç baba da katıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar