​​​​​​​Altyapı herkese şart

Nedense gençlere önem vermenin sadece spora gerektiği sanılır. Özellikle de futbola. Bu konuda ilk ve tek akla gelen kulüp ise Altınordu. Adamları rahat bıraksalar çoktan süper ligdeydiler. Yetiştirdikleri hemen...

Nedense gençlere önem vermenin sadece spora gerektiği sanılır. Özellikle de futbola. Bu konuda ilk ve tek akla gelen kulüp ise Altınordu. Adamları rahat bıraksalar çoktan süper ligdeydiler. Yetiştirdikleri hemen kapışılıyor. Türkiye'deki adı büyüklerden Avrupa'nın "futbolcu kaşifleri"nin radarlarında hep onlar var. Arada Bursa, Gençlerbirliği ve Galatasaray'ın yetiştirdiklerini görebiliyoruz.

Kötü gidiş

Yıllar önce bir sohbetimizde Aziz Yıldırım'a "altyapının önemi"ni anlatmaya çalışmıştım. Lafı ağzıma tıkadı. "Fenerbahçe'nin o kadar beklemeye tahammülü olmaz. Bizim yapacağımız transferler hemen ilk 11'de yer almalı" dedi.

Zamanın kimi haklı çıkardığını görüyoruz. Bugün Real Madrid karşısında perişan olan Galatasaray için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Arada Beşiktaş'ı da ihmal etmeyelim.

Bu mantıkla Avrupa klasmanında 12. sırayı dahi kaybetmemiz yakındır. İki sezon sonra Şampiyonlar Ligi'nde bile ön eleme oynamamız kaçınılmaz hale geldi.

Şimdilik tek başına ülke puanı için çırpınan tek takım var Başakşehir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar