1.2 milyon işsiz daha

İlhan Kesici'ye sempatim vardır. Bunun geçmişi DPT Müsteşarlığı'ndan başlar. Dürüsttür. Ablaları ve kardeşlerinin "onlara iş bulmadığı için" kendisine nasıl kızdıklarını...

İlhan Kesici'ye sempatim vardır. Bunun geçmişi DPT Müsteşarlığı'ndan başlar. Dürüsttür. Ablaları ve kardeşlerinin "onlara iş bulmadığı için" kendisine nasıl kızdıklarını anlattığında "sağlam karakterini" anlamıştım. Dün sabah da bunu İsmail Küçükkaya'ya tekrarladı. Her şeyden önemlisi TBMM çatısı altında ekonomiyi bu kadar basit anlatan başka isim olduğunu sanmıyorum. "Yakın zamana kadar 2.5 milyon işsizimiz vardı. Bu sayı şimdi 3.7 milyona yükseldi" dedi.

Almanya'yla gerilime dikkat çekti. "Diğer AB ülkeleri bir yana sırf Almanya'ya son 10 yılda yaptığımız ihracatın toplamı 110 milyar doları geçti" diye ekledi. Benim de yazılarımda ısrarla bu konuyu işlediğimi hatırlayın.

Yine İlhan Kesici'nin birkaç ay önce açıkladığı büyüme hızı rakamlarının Fitch tarafından da onaylandığını gördük. Cumhuriyetin ilanından bu yana yıllık ortalaması 4.9-5.0 olan büyümemiz 2.4'e kadar indi. Hatta kimi uzmanlara göre yıl sonunda bu oran 2.0'ın altına inecek. Yükselen sadece işsizlik.

Rakamlar ortadayken, Doğan Grubu'nun iktidar sözcülüğüne dahil olması, neyi değiştirir? Millet artık tencere kaynaması değil midesindeki gurultuyu duyuyor. Bu, referandum sandığına mutlaka yansıyacaktır. Daldan dala atlamak istemiyorum ama, bazen mecbur kalıyorum. CNNTÜRK'te ekonominin başına Ebru Baki getirildi. Bu botokslu bayanın her şeyden önce "ekran cazibesi yok". Eski müdür Cem Çapa'yı artık Kanal-D'nin sabah haberlerinde görüyoruz. Üzülerek söylüyorum, bu başarılı ekonomiste yazık edildi. Aynı grupta rotasyon ve kovmalara alıştık. Kazara iktidarın ayağına basan anında cezalandırılıyor. Kurunun yanında yaşlar da yanıyor. Çapa bunların sonuncusu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar