İsmail Kartal’ın rüyası

Maribor, eski Yugoslavya’nın devamı sayılan devletlerden birinin takımı. Yani sporcu genleri ve kültürü yüksek bir ülke Slovenya’nın. Maç başladığında hemen anlıyorsunuz zaten...

Maribor, eski Yugoslavya’nın devamı sayılan devletlerden birinin takımı. Yani sporcu genleri ve kültürü yüksek bir ülke Slovenya’nın. Maç başladığında hemen anlıyorsunuz zaten karşısında Zimbru olmadığını.

Maribor öyle yüksek bir tempoyla oyuna başladı ki, Fenerbahçe ilk çeyrekte neye uğradığını şaşırdı.

Ancak gücü bu kadardı, baskın yapıp rakibi şoka sokmayı planlamıştı ama planı tutmadı. Bu cesur hamle karşısında sakin kalan Sarı- Lacivertliler önce dengeyi sağladı, ardında da oyunu rakip yarı alana yığıp hakimiyetini kurdu. İsmail Yüksek’in orta sahadaki çalışkanlığı, İrfan Can Kahveci’nin sağ kanattaki etkili oyunu, King’e desteğe gelen Ferdi’nin soldan bindirmeleri, Dzeko’nun rakip savunma içindeki hareketliliği Fenerbahçe’yi maçın hakimi haline getirdi. Ancak bir sorun vardı; gol atamamak. Zimbru maçlarında 9 gol atan takım bu kez gol pozisyonu bulmakta zorlanıyordu.

Maribor da Zimbru gibi kalabalık bir savunma anlayışı ile oynuyordu ama Moldovalılardan çok daha etkili defans yapıyordu. Fenerbahçe forvetleri aralara giremiyor, girse de istediği topları alamıyordu.

Fenerbahçe’de ilk maçların fırtına ismi Tadic biraz daha sakin oyuna geçmişti....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İrfan Can ve ötesi 28 Nisan 2024 | 221 Okunma Adana’da zorlu maç 27 Nisan 2024 | 497 Okunma Alman VAR hakemi 23 Nisan 2024 | 767 Okunma Galatasaray’ın farkı 22 Nisan 2024 | 434 Okunma Hatadan dönüş 12 Nisan 2024 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar