‘Zillet İttifakı’ cumhurbaşkanı adayını açıklamak için hangi ülkeden işaret bekliyor?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu’nun bugünkü (18.04.2022)''‘Zillet İttifakı’ cumhurbaşkanı adayını açıklamak için hangi ülkeden işaret bekliyor?’’ başlıklı yazısı.

Zillet İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı konusunda hemfikirler, ancak kendilerinin cumhurbaşkanı adayı konusunda hemfikir olamıyorlar. İttifak liderlerinin ajandaları, aday kriterleri çok farklı. Cumhur İttifakı’na karşı bir araya gelen 6 +1 Zillet İttifakı’nın oluşturduğu blokta, işler her geçen gün daha da karışıyor. 24 Nisan’da 3’üncü kez bir araya gelmesi planlanan 6+1 İttifakı güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde uzlaşmaya varsa da bugüne kadar cumhurbaşkanı adayının ismini belirlemekte aciz kaldı. Cumhur İttifakı’nın adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına rakip çıkarmakta zorlanan muhalefet liderlerinin, ortaya attığı aday kriterleri ile adeta birbirleriyle yarışıyor olması da dikkat çekici bir duruma işaret ediyor.

Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı veya düşmanlığında bir araya gelen ‘Zillet İttifakı’ parti temsilcilerinin, ABD ve Avrupa misyon temsilcileri ile yaptıkları görüşmeler ve yurt dışı temaslarda tek dertleri Batı’nın desteği ile Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırmak. Bu konuda Türkiye düşmanları ile işbirliği yapmakta sınır tanımamaları da enteresan doğrusu. ‘Zillet İttifakı’nın, ABD ve Avrupa’ya bu illegal ve yasadışı yardımlarından dolayı karşılığında hangi tavizleri verdikleri ise meçhul! Anlaşıldığı gibi ‘Zillet İttifakı’nın tek derdi ülkemizin barış ve huzuruna kastetme pahasına yabancı ülkeler ile işbirliği yaparak ‘Erdoğan’sız bir Türkiye kurgulamak. Bu nedenle ABD veya Batı’dan kendilerine cumhurbaşkanlığına kimi getirecekleri konusunda bir işaret bekliyorlar zannımca. Zira ‘Zillet İttifakı’nı oluşturan liderlerin kendilerinin bu adayı belirlemesi durumunda zor günler yaşayan İttifak’ın dağılması kaçınılmaz görünüyor.

‘ZİLLET İTTİFAKI’NDA HANGİ ÜLKEDEN DESTEK ALINMASI KONUSUNDA DA FARKLI GÖRÜŞLER Mİ VAR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 762 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 576 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.154 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.145 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 729 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar