Yazıcıoğlu’nun şehit edildiği helikopter neden FETÖ’cü pilotun kullandığı askeri bir jet ile takip edildi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu’nun bugünkü (20.04.2022)''Yazıcıoğlu’nun şehit edildiği helikopter neden FETÖ’cü pilotun kullandığı askeri bir jet ile takip edildi?’’ başlıklı yazısı.

Kahramanmaraşta 13 yıl önce bindiği helikopterin bir suikast sonucu düşürülmesi sonucu Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi hakkın rahmetine kavuşarak şehit olmuşlardı. Eylemden sonra harekete geçen FETÖ militanlarının suç delillerini ortadan kaldırmaya yönelik birçok tertibe giriştiği, enkaza ulaşılmasının, yaralıların sağ kurtulmasının önlendiği, teknik verilerin değerlendirilmediği, arama kurtarmanın yanlış yöne yönlendirildiği, bir arama kurtarma yapılmadığı kesinleşmiş mahkeme kararlarıyla sabit hale gelmişti. Oysa bu suikast emri terörist başı Gülen tarafından o dönem sözde Hava Kuvvetleri İmamı olan Adil Öksüz’e verilmesi örgüt hiyerarşisine göre normal bir duruma işaret eder. Yazıcıoğlunun ölümüne neden olan suikastta ortaya çıkan delillere göre bölgedeki askeri Jet uçaklarına ilişkin çok kritik bir bilgilere ulaşılmıştı. Hava radar kayıtlarına göre Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü an bölgede Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden kalkan iki askeri Jet bulunuyordu. Helikopter kazasından önce havalanan askeri jetlerin radar kayıtlarıyla ilgili yapılan incelemede, 4 dakikalık radar görüntülerinin karartıldığı ya da silindiği belirlendi. Radar kayıtlarındaki ilk görüntülerde kaza yerinin 20 kilometre yakınında jetlerin bulunduğu, ancak genel radar hareketlerinin karartılması nedeniyle son görüntülere ulaşılamadığı anlaşılmıştı.

“İki askeri Jet’in Muhsin Yazcıoğlu’nun helikopterine 20 kilometre yaklaştıktan sonra radar kayıtlarının silinmesiyle ilgili Sabah gazetesinde yer alan bilgilere göre askeri Jetler 20 kilometre mesafeye 1 dakika 15 saniyede ulaşıyordu. Eğer radar kayıtları silinmeseydi, askeri Jetler’in Yazıcoğlu’nun helikopterine yaklaştığı açıkça ortaya koyulacaktı. 4 dakikalık radar kaydının, uçakların Yazıcıoğlu’nun helikopterine yaklaşıp geri uzaklaştığı süreye denk geldiği öğrenildi. Helikopterin düştüğü sırada o bölgede bulunan iki askeri Jetin 2 pilottan birinin FETÖ soruşturması kapsamında TSK’dan ihraç edilen FETÖ’cü Ali Armağan olduğu belirlendi. Armağan’ın örgütsel hattını o dönem Hava Kuvvetleri imamı olan Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile iletişime geçmek için kullandığı ve Adil Öksüz’le 152 kez iletişim kurduğunu 30 Kasım 2020 ve bir önceki köşe yazılarımızda açıklamıştık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’li dergi Conservative YPG terör örgütünün Türkiye ve NATO için tehlike arz ettiğini yazdı? 27 Mart 2024 | 500 Okunma YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı? 25 Mart 2024 | 1.098 Okunma Fatih Erbakan ve partisi nereye koşuyor, Van mitinginde neden kayyımlar hedef alındı? 20 Mart 2024 | 3.373 Okunma Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 696 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar