Temel Karamollaoğlu’nun SİHA ve İHA çelişkisi veya karşıtlığının nedeni ne?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (02.11.2022)''Temel Karamollaoğlu’nun SİHA ve İHA çelişkisi veya karşıtlığının nedeni ne?'' başlıklı yazısı.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2021 yılının 12’nci ayında Kırıkkale’de partisinin 6’ncı Olağan Kongresi’nde partililere seslendiği konuşmasında Türk SİHA’lara övgüler yağdırırken, İmam Hatip Okulları açtığı ve başörtüsü sorununu ortadan kaldırdığı için AK Parti’ye müteşekkir olduğunu dile getirdi. Ancak Karamollaoğlu’nun bu açıklamaları asla samimi değildi. Zira CHP lideri Kılıçdaroğlu ile kanka derecesinde iyi ilişkileri olan Karamollaoğlu CHP’nin SİHA’lara HDPKK terör örgütünü korumak amacı ile karşı çıktığını bilmiyor muydu? Temel Karamollaoğlu her fırsatta CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu överken, Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan hakkında eleştiri sınırlarını aşan hadsiz değerlendirmeler yaptığı bir dönemde ne olmuştu da AK Parti’yi ve SİHA’ları övmüştü? Kısaca koltuk meselesi diyebiliriz.

Bu kez 2022 yılında 10’uncu ayın 20’sinde Karamollaoğlu gazeteci yazar Fatih Altaylı’nın konuğu olarak canlı yayında İHA ve SİHA’ların milli ve yerli olmadığını iddia ederek düşmanca bir tavır sergilemişti. Tıpkı Merdan Yanardağ gibi, sözde CHP’li HDPKK muhibbi Sezgin Tanrıkulu gibi! Canlı yayında parti teşkilatlarından gelen bir mesaj üzerine ise gerçek kendisine hatırlanınca çark ederek “Yani orada yüzde 98 yerli yapıyoruz diyor arkadaşlar. Ben zaten piyasadan temin edilenler ile ilgili demiştim” açıklamasında bulunmuştu. Hakikaten Karamollaoğlu 2021 yılında Kırıkkale’de partisinin 6’ncı olağan kongresinde İHA ve SİHA’lara yaptığı övgüleri unutmuş muydu? Benim bu konuda kaleme aldığım ve kendisini kıyasıya eleştirdiğim köşe yazısını unutmuş olamaz diye düşünüyorum. O halde Karamollaoğlu’nu değişik konjonktürlerde arka planda İHA ve SİHA ve türban konularında zorlayan illegal bir güç mü var diye sormadan edemiyor insan?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’li dergi Conservative YPG terör örgütünün Türkiye ve NATO için tehlike arz ettiğini yazdı? 27 Mart 2024 | 470 Okunma YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı? 25 Mart 2024 | 1.098 Okunma Fatih Erbakan ve partisi nereye koşuyor, Van mitinginde neden kayyımlar hedef alındı? 20 Mart 2024 | 3.371 Okunma Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 696 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar