Şengül Hablemitoğlu eşini sol gözünden vurarak öldüren FETÖ Gladyosu tetikçisi TM’yi gülüşünden teşhis etti !

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (20.02.2023)'' Şengül Hablemitoğlu eşini sol gözünden vurarak öldüren FETÖ Gladyosu tetikçisi TM’yi gülüşünden teşhis etti ! '' başlıklı yazısı.

Ankara’da 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde düzenlenen bir suikast sonucunda sol gözünden vurularak yaşamını yitiren akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır, 27 Ocak 2022’de, MİT tarafından Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Bozkır, 8 Şubat’ta ‘örgüt üyeliği’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarından tutuklandı. Soruşturma kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonda FETÖ Gladyosu içinde faaliyet gösteren emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli Astsubay Kamil Metin, Bülent Kutsal, Altan Bora, Memiş Aytekin, Osman Tuncer ve Tan Dervişoğlu gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan FETÖ Gladyosu Mak timi lideri emekli Albay Levent Göktaş da Bulgaristan’da yakalandıktan sonra Türkiye’ye iade edildi. Soruşturmada son olarak ‘FETÖ/PDY üyeliği’ ve ‘casusluk’ suçundan 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski istihbaratçı üst düzey asker Enver Altaylı da tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen, örgüt yöneticilerinden Mustafa Özcan, Aydın Köstem, eski istihbaratçı Enver Altaylı, emekli Albay Levent Göktaş, emekli Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli Binbaşı Fikret Emek hakkında ağırlaştırılmış müebbet, eski Yüzbaşı Nuri Bozkır ile FETÖ firarisi Serhat Ilıcak hakkında 20 yıla kadar ve Mehmet Narin hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Geçtiğimiz hafta içinde Ankara 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanıkların yargılanmasına başlandı. Duruşmada sanıkların yanı sıra Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül ve kızı Tuğba Hablemitoğlu da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Hablemitoğlu’nu sol gözünden vurarak öldüren Gladyo tetikçisi emekli Yüzbaşı Tarkan Mumcuoğluna savunması için söz vermişken heyetten söz alan Şengül Hablemitoğlu, “Necip bana bir askerin kendisiyle görüşeceği bilgisini verdi. Yaptığı çalışmalarla ilgili benim bulunduğum fakültedeki odamda görüşmek için odama geldiler. Benim odamda görüştüler. Görüşmeyle ilgili çok detaylara girmedik. Bazı konular hakkında bilgiye ihtiyaç duyduklarını söyledi. 20 yıl önceden söz ediyoruz. Kendisini 5-10 dakika kadar gördüm. Kendisini çok net benzetiyorum. (Tetikçi Tarkan Mumcuoğlu hitap ederek) Ben sizin gülüşünüzü de çok net hatırlıyorum. Ancak ‘O kişi bu insandır’ demek vicdani sorumluluk gerektirir. Çok benzetiyorum; gülümseyişine kadar” demişti. Suikast sanığı Tarkan Mumcuoğlu neden Hablemitoğlu ile görüşmesini inkar ediyor. Zira başta CIA ajanı FETÖ muhibbi Enver Altaylı sözde Türkiye FETÖ imamı Mustafa Özcan başta olmak üzere bu organize FETÖ Gladyosu tetikçileri Hablemitoğlu’nu FETÖ üzerinden alenen tehdit ediyorlardı. Şengül Hablemitoğlu’nun şahit olduğu bu görüşmede suikastçı Mumcuoğlu’nun Hablemitoğlunu tehdit ettiği çok açık. Zira Enver Altaylı ile FETÖ’cü Mustafa Özcan’ın görüşme taleplerini araya dönemin Sağlık Bakanı’nı koymalarına rağmen Hablemitoğlu’nun görüşmeye yanaşmaması üzerine son bir uyarı olarak suikastçı katili Hablemitoğlu’na göndermeleri oldukça manidar! Hablemitoğlu’nun eşinin korkmaması için tehdit olayından bahsetmemesi de normal bir durum sanırım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 257 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 775 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 576 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar