Mersin Polis Evi’ne saldıran iki teröristin kullandığı silahların seri numaralarını Amerika neden istedi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (03.10.2022)''Mersin Polis Evi’ne saldıran iki teröristin kullandığı silahların seri numaralarını Amerika neden istedi?'' başlıklı yazısı.

Geçen hafta başında Mersin Mezitli’deki Polis Evi’ne uzun menzilli silahlarla saldıran iki HDPKK’lı kadın terörist ile çatışmaya giren polislerimiz kahramanca bir mücadele ile teröristleri etkisiz hale getirirken bir polisimiz şehit bir polisimiz de yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Soylu bu terörist saldırının Amerika merkezli olduğunu, terörist kadınların Münbiç’ten Pazartesi akşamı saat 20.00 itibarıyla paramotorla harekat ederek 12-13 saatlik bir süre içinde, Türkiye’ye geçerek sabah 10’a doğru Tarsus’ta kıyıya yakın bir yere inerek akşama kadar bu bölgede kaldıklarını, daha sonra kendi imkanlarıyla Mersin Mezitli’de bulunan Polis Evi’ne giderek eylemi gerçekleştirirken çıkan çatışmada kahraman polislerimiz tarafından yaralanan ve kaçamayacaklarını anlayan her iki kadın teröristin sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlattıklarını ifade etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu’nun İçişleri Bakanlığı açıklamasından iki gün sonra HDPKK’nın açıklamasına sığınarak devleti suçlaması, Amerikalıların Polis Evi’ne saldıran teröristlerin eylemde kullandığı silahların seri numaralarını istemesi bu eylemde örtülü bir iş birliğine mi işaret etmektedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 568 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.138 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar