Kongre baskını ABD gayri nizamı harp unsurları tarafından mı yönetildi?

Aslında göründüğü kadarıyla ABD derin devletinin darbe girişimi gibi gösterip Biden’i dizginlediği ve ipleri tamamen ele aldığı mizansen bir olay ile karşı karşıyayız.

ABD Başkanı Biden 20 Ocak’ta resmen ABD Başkanı olarak yemin ederek görevine başlayacak. Biden’in yeni görevi dışında Amerikan derin devletinin önemli bir üyesi sıfatı da olduğunu da unutmamak gerekir. Bu iki önemli görevin verdiği güven patlaması ile olacak Biden Başkanlık görevini teslim almadan önce Pentagon ve ABD derin devletinin Ortadoğu’da bilhassa İran politikaları üzerinde farklı görüşler öne sürmüştü. Biden Obama döneminin Başkan Yardımcısı olarak bu politikaları devam ettireceğinin işaretlerini seçilmeden önce ve seçim sonrasında da vermişti. Hatta yardımcısı Kamala Harris ile birlikte Filistin Devlet Başkanı ve diğer üst yetkililere, Trump kadar Netanyahu’nun izinden çok fazla gitmeyecekleri sözünü bile vermişlerdi. Pentagon ve ABD derin devleti, Biden’in İran yanlısı açıklamalarına İran’ın nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade’yi bir terör saldırısında öldürerek cevap vermişlerdi. Saldırı MOSSAD tarafından gerçekleştirilmişti. Netanyahu’nun bu saldırıyı kabul etmesi enteresan bir gelişmeydi. Zira 3 Kasım’da ABD seçimlerini Biden’in kazanması üzerine 26.11.2020 tarihinde Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz kıyısındaki Neom kentinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında gerçekleşen gizli görüşmede Körfez çetesi ile ilgili önemli kararlar alındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 256 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 775 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 576 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.155 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar