İran’da sır infaz

ABD’nin 46. Başkanı seçilen Biden’ın planları arasında 2015’te İran ile yapılan nükleer anlaşmaya yeniden dahil olmak da vardı. Ancak ABD’de İran ile nükleer anlaşmaya dahil olmak isteyenlerle karşıt görüşlerin mücadelesi şimdilik örtülü de olsa hissediliyor.

İran Savunma Bakanlığı, İran’ın nükleer programının kilit isimlerinden bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin Tahran yakınlarında 27 Kasım’da düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybettiğini açıkladı. İran’ın nükleer programının mimarlarından nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesi, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın İran’da faaliyette bulunduğu iddialarını yeniden ülke gündemine taşıdı. İran, 2010’dan bu yana 5 nükleer fizikçisini suikastlara kurban verdi. Bu; suikast Trump’ın giderayak İsrail lobisi’ne kıyağı mı, yoksa, MOSSAD’ın tam da bu yanıltmacayla işi ABD’nin üzerine yıkma planı mı? Diğer bir ihtimal ‘İran’lı üst düzey yetkililerin iddia ettiği gibi ilk zanlının Mossad olmasının nedeni apaçık ortada. Zira siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu 2 yıl önce profesör Fahrizade’yi hedefe koymuştu. Yani Amerika devleti, ikinci zanlı veya bazı hempaları gibi, “işbirlikçi” konumundaydı. İnfaz da sır falan değildi. İran başta olmak üzere failleri neredeyse tüm dünya biliyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 567 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.138 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar