İmamoğlu’nun nitelikli dolandırıcılık dosyası Yargıtay’da

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık avukatlarının ek süre taleplerini reddetti. Mahkeme, görüşü alınmak üzere dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

1 Temmuz 2019 tarihli “İmamoğlu bu davadan ceza alırsa kurtuluşu yok” başlıklı yazımda İmamoğlu’nun VIP meselesi yüzünden Ordu Valisi’ne kameralar önünde hakaret ettiğini yazmıştım. Üstelik bu hakaret olayı görevli polislerin önünde yaşanmıştı. Kameralar dışında görevli polislerden oluşan bir grup olayları tamamen görmüş ve işitmişti. Kendisinin vali ve milletten özür dilemesi gerekirken “Vali bize tuzak kurdu bizden özür dilemelidir!” sözü ise, pişkinliğine tüy dikmiştir. Küfreden kendisi, özür dilemeyi bekleyen de o. Bir TV programında moderatör İsmail Küçükkaya’nın “Valiye hakaret ettiniz mi?” sorusuna canlı yayını izleyen milyonlara doğruyu söylemeyerek polemik yapması affedilecek ve hafife alınacak bir durum asla değildi. Biz rastgele bir kişiden bahsetmiyoruz. 16 milyon nüfusu olan dünyanın en önemli ve büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’un Belediye Başkanı’ndan söz ediyoruz. Karşısında hakaret ettiği kişi de devleti temsil eden bir vali. Ordu Valisi’nin o dönemde dava açacağı medyaya yansımıştı. Ordu Valiliği Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden aldığım bilgilere göre dönemin valisi tarafından Ekrem İmamoğlu’na ‘hakaretten’ dava açılmış ancak dava neticelenmemiş halen devam ediyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 568 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.139 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar