İBB Belediye Başkanı İmamoğlu’ndan haddini ve boyunu aşan skandal açıklamalar

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (11.07.2022)''İBB Belediye Başkanı İmamoğlu’ndan haddini ve boyunu aşan skandal açıklamalar'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile bakanlıklara gönderilen genelgede ‘’Yabancı temsilcilik mensuplarının Ankara ve diğer illerde üst düzey zevattan talep ettikleri randevuları resen karşılanmaması, söz konusu talebin Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü üzerinden yapılması gerektiği konusunda yönlendirilmesi istenmişti. Bu genelge valilikler kanalıyla tüm Büyükşehir ve il Belediye Başkanları ile gereken kurumlara yazılı olarak bildirilmişti.’’ Ülkemizde akredite büyükelçi, maslahatgüzar, başkonsolos ve uluslararası kuruluş temsilcileri başta olmak üzere bazı yabancı temsilcilik mensuplarının ülkemiz ve üst düzey yöneticilerimiz hakkında yalan yanlış asparagas bilgileri uluslararası çeşitli platformda dile getirerek Türkiye aleyhine propaganda yapılmasına neden oldukları devlet içinde hassasiyet gösterilen en önemli kırmızı çizgimizdir.

Türkiye genelinde olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı genelgesinin İstanbul Valiliği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmesi sonucu Ekrem İmamoğlu bu genelgenin kendisi için çıkarıldığını iddia ederek haddini ve boyunu aşan şu skandal ifadeler ile Cumhurbaşkanlığı Genelgesini eleştirmişti: “Bu hamlelerin, sadece merkezi idarenin toplum nezdindeki çürümüşlüğünü göstermek dışında anlamı yoktur.’’ Öncelikle dikkatimi çeken olay Türkiye’de onlarca yüzlerce Belediye Başkanı varken İmamoğlu’nun bu tepkisi, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı benim bu nedenle Cumhurbaşkanlığı genelgesi beni hedef alıyor, kibiri ve psikoloji olmuştu. İkinci ve önemli diğer bir neden İmamoğlu İngiltere veya ABD Büyükelçileri ile medyaya kapalı yaptığı toplantılarda Türkiye’yi veya üst düzey yöneticileri şikayet etmiş olabilir miydi? Bu tepki suçüstü yakalanışın bir işareti miydi? Bilinmez ama İmamoğlu’nun İngiliz Financial Times’e yaptığı iddia edilen açıklamalarda ‘‘Türkiye’yi İngilizlere şikâyet etmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha seçilirse, görevden alınabilirim!” uyarısında bulunarak yardım mı istemiştir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 568 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.139 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar