Hayalet ’SİHA’ Bayraktar TB4 geliyor

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (14.09.2022)''Hayalet ’SİHA’ Bayraktar TB4 geliyor'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Karabağ hem de Ukrayna’da savaşın gidişatını değiştiren Türk SİHA’larıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şimdi herkes İHA istiyor, SİHA istiyor, BAYRAKTAR TB2 istiyor, Akıncı istiyor” diyerek süper güçlerin Türkiye’den satın almak için sıraya girdiklerini ifade ettiği Türk SİHA’ları, yine dünya manşetlerinde. İngiliz gazetesi, Bayraktar TB2’ye övgüler yağdırırken, Alman televizyonu Putin’in Türkiye’den SİHA almak istediğini ileri sürdü. TB2’nin, konvansiyonel hava savunma sistemlerine neredeyse görünmez oldukları hatırlatıldı ve Rusya tarafından geliştirilen S-300’lerden kaçabildikleri vurgulandı. 2020 yılındaki Dağlık Karabağ savaşında, Türk İHA’larının sadece S-300’lere yakalanmamakla kalmayıp daha sonra onları da yok ettiği ifade edildi. Yine Bayraktar TB2’lerin lazer güdümlü silahlar kullanarak hassas saldırılar gerçekleştirmeden önce, araziyi keşfedip hedefleri belirlediği için Putin’in güçlerine karşı savaşta hayati bir öneme sahip olması nedenleriyle “Putin’in elbette Bayraktar’a sahip olmak isteyeceği ve bunun şaşırtıcı olmadığı” da ifade edildi.

BAYKAR GRUBU RUSYA YA SİHA SATMAYACAKLARINI AÇIKLADI KİLNET HACKER GRUBU BAYKAR AİLESİNİ TEHDİT ETTİ

Rusya Ukrayna savaşında Bayraktar TB2 SİHA’larının Rus Ordusuna büyük zarar vermesi karşısında Rusya’nın Türkiye’den SİHA almak isteğine ‘Ret’ cevabı veren Baykar’ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar Rusya ne teklif ederse etsin Rusya’ya SİHA satmayız dedi. Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre; Kremlin destekli hacker grubu Killnet, Telegram kanalından yaptıkları açıklamada, Rusya ordusuna Ukrayna saldırılarında kayıp verdiren Bayraktar SİHA’larını üreten Baykar’ı ve şirketin sahibi Bayraktar Ailesi’ni tehdit etti. Daha önce de Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Sergey Tsekov, Baykar Teknoloji’nin, Ukrayna’da SİHA üretimine ilişkin bir fabrika kuracağına yönelik haberler üzerine o tesisin meşru hedef olacağını açıklamıştı.

RADARLAR TARAFINDAN TAMAMEN GÖRÜNMEZ HALE GELECEK TB4 Hayalet SİHA’LAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 257 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 775 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 577 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar