Hablemitoğlu Suikastı’nda CIA-FETÖ Gladyosu işbirliği mi ?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (14.11.2022)''Hablemitoğlu Suikastı’nda CIA-FETÖ Gladyosu işbirliği mi ?'' başlıklı yazısı.

20 yıl önce 18 Aralık 2002’de evinin önünde çok profesyonel bir suikast ile sol gözünden vurularak öldürülen Hablemitoğlu’nun ölüm emrini veren azmettiriciler ile suikast’ı gerçekleştiren CIA ve FETÖ Gladyosu tetikçiler tamamen deşifre edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Bürosu’nca suikast ile ilgili soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede; “FETÖ elebaşı Gülen ile terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri Mustafa Özcan ile Aydın Kösem ve CIA ajanı emekli üst düzey asker Enver Altaylı HABLEMİTOĞLU’NU tasarlayarak öldürmeye azmettirmekle suçlandı. O dönem FETÖ Gladyosu içinde görevli olan emekli Albay Levent Göktaş, emekli Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli Binbaşı Fikret Emek’in Hablemitoğlu’nu tasarlayarak öldürdükleri iddianamede yer aldı.

İDDİANAMEDE HABLEMİTOĞLU SUİKASTI’NI AZMETTİREN FETÖ ELEBAŞI GÜLEN İLE ÖRGÜTÜN TEPE İSİMLERİ VE CIA AJANI ENVER ALTAYLI’YA ‘AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS’ CEZASI İSTENDİ
İddianame kapsamında azmettirici FETÖ elebaşı Gülen ve sözde örgütün tepe isimleri Mustafa Özcan ve Aydın Kösem ile üst düzey asker CIA ajanı Enver Altaylı ve suikastı gerçekleştiren emekli tetikçi askerler hakkında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezasına çarptırılmaları talep edildi. Ayrıca Göktaş’ın örgüt kuruculuğundan 8 yıla, Mumcuoğlu ve Emek’in ise suç örgütüne üyelikten 4 yıla kadar daha cezalandırılmaları istendi. Eski Yüzbaşı Nuri Bozkır ile FETÖ firarisi Serhat Ilıcak’ın da “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” suçundan 20 yıla kadar hapsi istenirken, Bozkır’ın suç örgütüne üyelikten 4 yıla kadar daha cezalandırılması talep edildi. Şüpheli Mehmet Narin hakkında suç örgütüne üye olmaktan 4 yıla kadar hapis istendi, 9 şüpheli için takipsizlik kararı verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’li dergi Conservative YPG terör örgütünün Türkiye ve NATO için tehlike arz ettiğini yazdı? 27 Mart 2024 | 506 Okunma YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı? 25 Mart 2024 | 1.098 Okunma Fatih Erbakan ve partisi nereye koşuyor, Van mitinginde neden kayyımlar hedef alındı? 20 Mart 2024 | 3.374 Okunma Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 696 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar