Hablemitoğlu suikastı zanlısı Bozkır’ın telefonu yapılan incelemede Mogan Gölü’nde sinyal verdi!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (31.01.2022)'' Hablemitoğlu suikastı zanlısı Bozkır’ın telefonu yapılan incelemede Mogan Gölü’nde sinyal verdi!'' başlıklı yazısı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 26 Ocak akşamı katıldığı bir televizyon programında Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı eski asker Nuri Gökhan Bozkır’ın MİT operasyonuyla Ukranya’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Zanlının Türkiye’ye iadesi için yoğun istihbarat ve diplomasi faaliyeti yürütüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat devreye girerek Bozkır’ın iadesini istedi. Bozkır’ın Türkiye’ye getirildiğini duyuran Erdoğan, “Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu an ülkemiz yargısına hesap veriyor ve istihbarat teşkilatımızın buradaki yakın markajı, muhatapları ile olan sıkı diyaloglarla bu iş neticelendi. Zanlı FETÖ ile irtibatının yanında DEAŞ’a da silah ve mühimmat temin ettiği bilinen birisi” dedi. AK Parti iktidarı döneminde ‘ilk faili meçhul cinayet’ olarak da bilinen Hablemitoğlu suikastında yıllarca önemli bir gelişme kaydedilmedi. Hablemitoğlu’nun kim tarafından neden ve nasıl öldürüldüğü suikastı araştıran ve soruşturan dönemin savcı ve polislerinin FETÖ iltisaklı olmaları ve delilleri karartmaları nedeniyle bu cinayet uzun bir süre faili meçhul olarak bırakıldı. Yıllarca suikaste dair yol alınamadı. Kimin niçin Hablemitoğlu’nu öldürdüğü iddia boyutunu aşamadı?

Ancak FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin devlet-millet işbirliğiyle önlenmesi sonrasında bu terör örgütünün işlediği cinayet ve suikastların aydınlatılmasında nasıl önemli gelişmeler yaşandıysa Hablemitoğlu suikastında da gerek yargı cephesi gerekse tanıklar açısından suikastı çözecek adımlar atıldı. Gazeteci yazar Zihni Çakır 15 Temmuz Çatı davasında tanık olarak verdiği ifade de; Hablemitoğlu suikastı failinin halen kamuda görevli olan biri olduğunu, cinayette kullandığı silahı Mogan Gölü’ne attığını öne sürdü. Fakat Çakır’ın cinayeti işlediğini söylediği kişinin, cinayetin işlendiği tarihte yurt dışında olması gerekçesiyle, ailenin şikâyeti reddedildi. Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, savcılığa başvurarak gazeteci Çakır’ın ifadesinin alınmasını talep etti. Çakır, ifadesinde kendisine bu ismi veren kişinin Nuri Gökhan Bozkır olduğunu söyledi. Nuri Gökan Bozkır ismiyle Hablemitoğlu dosyasının seyri değişti, Bozkır dosyanın şüphelisi oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 257 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 775 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 576 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.155 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar