Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Kontrgerillayı (ERGENEKON’U) neden inkar ediyor?

ABD Başkanı Biden 20 Ocak’ta başına bir hal gelmeden başkanlık koltuğuna oturursa nasıl olsa Avrupa veya Türk gladyo’larının teknolojik açıdan yeni harp taktik ve teknikleri ile karşılaşmamız büyük bir olasılıkla gerçekleşecek.

Aslında seçilmiş hükümeti hedef alan kalkışma zinciri, önce Amerika merkezli RAND Corporation’ın raporu ile başladı. “İktidar değişikliğini” dillendirdi. Hayata zorla geçirilmeye çalışılan senaryo eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından o dönem şüpheli bir nedenle FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasının fitili ateşlendi. Arkasından dönemin CHP Milletvekili Dursun Çiçek aynı senaryoyu dillendirmeye devam etti. Başbuğ ve Çiçek ‘’askerlere Sivil Yargılamanın önünü açan ‘’yasa değişikliğinin arkasındaki 6 AK Parti milletvekilin isimlerini açıklayarak askeri vesayeti tekrar hortlatma gayreti içine girdiler. Aslında askerlere sivil yargılamanın önü yıllar önce TBMM’sinde açılmıştı. Bu durumda İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek neden AK Partiye iftira atıyorlardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 655 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.740 Okunma Kılıçdaroğlu ‘çukurluk’ demişti, Portakal’dan sert yanıt geldi: "Operasyon çekme! Entrikacı siyasetçi" 11 Mart 2024 | 1.332 Okunma Özel’in bilinmeyen karanlık sır dosyasında grift FETÖ ve PKK ilişkileri? 06 Mart 2024 | 2.251 Okunma Çanta dolusu kirli veya kara para olma ihtimali yüksek 250 bin dolar hangi CHP milletvekiline ait? 04 Mart 2024 | 1.077 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar