Demans hastası olan ABD Başkanı Biden’in vasisi ABD derin devleti mi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (10.10.2022)''Demans hastası olan ABD Başkanı Biden’in vasisi ABD derin devleti mi?'' başlıklı yazısı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın kameralar önünde yaşadığı aksaklıklar uluslararası basında gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Kuzey Karolina eyaletinde bir üniversitede yaklaşık 40 dakika süren konuşmasının ardından kürsüden ayrılırken havayla tokalaşan, helikopterden indiği sırada dakikalarca ceketini giyemeyen, sonrasında gözündeki gözlüğü düşüren, Senato çoğunluk lideri Chuck Schumer ile el sıkışmasının ardından tokalaşmak için tekrar elini uzatan ABD Başkanı Joe Biden dünya medyasının gündemine oturmuştu. Biden’ın sergilediği davranışları inceleyen nöroloji uzmanları, ABD Başkanı’nın ‘demans’ (bunama) belirtileri gösterdiğini açıkladı. Türkiye’de bu belirtileri göstererek çeşitli testlerden geçirilen kişilere demans teşhisi konulması halinde hastaya vasi atandığı söyleyen uzmanlar, ABD Başkanı Biden gibi ileri derecede unutkanlık belirtisi gösteren kişilerin attığı imzaların geçersiz sayılması gerektiğinin altını çizdi.

Biden’ın zihinsel kondisyonu daha önce tartışma konusu olmuştu. Selefi Donald Trump, 2020 seçimlerindeki kampanyasında “bunak” olarak nitelediği Biden’ın akıl sağlığının göreve uygun olmadığını iddia etmişti. Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Beyaz Saray doktoru olan Temsilciler Meclisi üyesi Ronny Jackson, Biden’a istifa çağrısı yaptı: “Biden ülkeyi yönetemiyor. Kaybolmuş ve kafası karışmış. Tamamen devre dışı. Ağzını açtığı zaman, personeli tarafından sürekli düzeltiliyor. İstifa etmesi gerekiyor” demişti. Amerika’da aşırı bunama belirtileri gösteren Biden, kendisi görevinden istifa etmediğine göre neden azledilmiyor? Boşalacak ABD Başkanlığı’na neden Kamala Harris getirilmiyor? Biden’ın azledilmemesi sebebinin Amerika derin devletinin önemli üst düzey bir elemanı olmasından çok Amerika derin devletinin örtülü olarak yönetime el koyması olduğunu söyleyebiliriz sanırım. Dikkat edilirse Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in bir anda Biden’in arka planında kalmasında, Mart 2021’de Meksika sınırında yaşanan göçmen krizini yönetemediği iddiası ile başarısızlıkla sonuçlanan Afganistan’dan çekilme meselesiyle ilgilenmediği algısı yaratılması, sonuç olarak ABD Başkanı Biden ile birlikte kamuoyunda sorumlu tutulması sayılabilir. Oysa Biden Başkan seçildikten sonra demans hastalığının ortaya çıkması üzerine Amerika’da kamuoyu, birçok komplo teorisyeni tarafından “Kamala Harris’in Biden’ı devirip” Başkan olacağına inandırılmıştı. Oysa teorisyenler Biden’ın Amerika Derin Devleti’ndeki önemi ve gücünü unutmuşlardı sanki? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 567 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.138 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar