ABD ve İngiliz istihbarat servislerinden korkunç iddia!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu’nun bugünkü (24.01.2022)’’ ABD ve İngiliz istihbarat servislerinden korkunç iddia!’’ başlıklı yazısı.

Rusya’nın Ukrayna sınırına balistik füzeler ile keskin nişancılar gönderdiğine ilişkin ortaya çıkan görüntüler dünyayı şok etti. Rusya’nın 3. Dünya Savaşı’na neden olabilecek büyük bir savaşa hazırlandığı iddia ediliyor. Batı basını, Rusya’nın 3. Dünya Savaşı’na hazırlık yaptığını iddia etti. Kaynak olarak ise, Rusya’nın füze ve diğer askeri donanımları taşıyan trenlerle Ukrayna sınırına taşınmasına ilişkin görüntüler gösterildi. Görüntülerde, İskender-M fırlatıcılarının trenle sınıra götürüldüğü gösterilirken, çatışma bölgesinin yakınında olduğu bildirilen keskin nişancı ekiplerini gösteren başka görüntüler de paylaşıldı. Rusya ve Ukrayna arasında son dönemde yaşanan gerginlik, NATO ve ABD’nin de devreye girmesiyle had safhaya ulaştı. ABD ve İngiliz istihbaratı kaynakları, önceki gün, Rusya’nın ‘birkaç gün içinde Ukrayna’ya saldıracağını’ açıklarken Kremlin yönetiminin de sınıra balistik füze rampası taşıdığı ortaya çıktı.

ABD VE İNGİLTERE İSTİHBARATININ RUSYA’NIN 3.DÜNYA SAVAŞI HAZIRLIKLARI İDDİASI PSİKOLOJİK ALGI OPERASYONU MU?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsviçre’nin Cenevre kentinde yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken “Rusya’nın Ukrayna sınırındaki birliklerini çekerek gerginliği düşürmesini istedi. Diğer taraftan saldırganlık devam ederse Ukrayna’nın yanında olmaya devam edeceğiz. Eğer herhangi bir Rus kuvveti Ukrayna sınırını geçerse, bu bir işgaldir. Ortaklarımızla ve müttefiklerimizle buna hızlı, şiddetli ve müşterek bir yanıt verilecektir” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Ukrayna’ya saldırma niyetinde olmadıklarını Ukrayna halkını resmen hiçbir zaman tehdit etmediklerini bu konuda defalarca kamuoyuna açıklama yapmalarına rağmen “Batılı meslektaşlarının, ABD ve İngiliz istihbarat servislerinin şu andaki histerilerinin, Ukranya’nın Donbas’ta güç kullanmasını kışkırtma yönünde değilse de en azından Kiev yönetiminin MİNSK anlaşmalarını sabote etmeye yönelik çizgisini gizleme yönündedir’’ değerlendirmesini yaptı. Ayrıca Lavrov ABD’ye Ukrayna’yı Minsk anlaşmalarını uygulama konusunda etkileme çağrısında bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 566 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.138 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar