8 saatlik sır kayboluşta İp’in ucu FETÖ’nün in’i Pensilvanya’daki buluşmada mı?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (24.10.2022)''8 saatlik sır kayboluşta İp’in ucu FETÖ’nün in’i Pensilvanya’daki buluşmada mı?'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu ile FETÖ arasındaki örtülü ve açık ilişkilerin temelleri 17/25 Aralık polis ve yargı darbesi öncesinde atılmıştı. 17/25 Aralık Kumpası’ndan 13 gün önce CHP’li bir grup Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde ABD’yi ziyaret etti. FETÖ’nün Washingtonda bulunan ana üssü Türk Amerikan Birliği’ni ziyaret eden CHP heyeti burada FETÖ yöneticilerinden ödül ve plaket aldı. Kılıçdaroğlu ve ekibinin terör elebaşı Gülen’in onursal başkanı olduğu Ana Üssü’nde ABD’deki sözde dernek veya sendika kılıfındaki 720 örgüt sorumlularıyla hangi konuda ne toplantısı yapılmıştı? Genel toplantıdan sonra örgütün üst düzey imamları ile yapılan özel toplantıda neler konuşulmuştu? Görüşmeler neden basına kapalıydı, terörist başı Gülen Kılıçdaroğlu’nu telefonla aramış mıydı veya hangi mesajlar verilmişti? Bu sorular şüphesiz artırılabilir. Hatta 17/25 Aralık darbe girişimin siyasi ayağı CHP miydi, 17/25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı Kılıçdaroğlu Başbakan mı olacaktı? Bu sorulara Kılıçdaroğlu günümüze kadar bir cevap vermedi. Ancak FETÖ ile ilişkiler günümüze kadar da açık ve örtülü olarak devam etti.

KILIÇDAROĞLU’NUN İCAZET SEFERİ HÜSRANLA MI SONUÇLANDI?
Bazı gazeteler de yer alan haber ve yorumlara göre “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tartışmaların gölgesinde ABD’ye başlattığı ‘icazet’ seferi deyim yerindeyse hüsranla sonuçlandı. Sanders, eski ABD Başkanı Barack Obama ve diğer senatörlerle bırakın görüşmeyi, randevu bile alamayan CHP heyeti, fiyaskoyu perdelemek için ‘bilim ve teknoloji’ maskesine sığındı. Fiyaskoyu perdelemek için “ABD’ye ihtiyacımız yok” mesajı ile imaj yükseltmek isteyen CHP, “Bay Kemal adaylık icazetini ya altılı masadan alır ya milletten alır.” açıklamasını yaptı. ABD’de yaşayan Türk gazetecileri programına almayan Kılıçdaroğlu, yanında getirdiği gazetecileri de atlatarak 8 saat ortadan kayboldu. Kılıçdaroğlu’nun bu süre zarfında Fetullahçı Terör Örgütü’nden bir isimle görüşüp görüşmediği merak konusu olurken; gizlilikle atılan karanlık adımlar şüpheleri de beraberinde getirdi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun izlediği güzergah detaylıca mercek altına alındığında FETÖ’nün ininin bulunduğu Pensilvanya’ya yakın güzergahtan geçtiği tespit edildi. ABD’de yaşayan Türk gazetecileri programına almayan Kılıçdaroğlu, yanında getirdiği gazetecileri de atlatarak 8 saat ortadan kaybolmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’li dergi Conservative YPG terör örgütünün Türkiye ve NATO için tehlike arz ettiğini yazdı? 27 Mart 2024 | 506 Okunma YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı? 25 Mart 2024 | 1.098 Okunma Fatih Erbakan ve partisi nereye koşuyor, Van mitinginde neden kayyımlar hedef alındı? 20 Mart 2024 | 3.374 Okunma Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 696 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar