6’lı masanın Batı’dan beklediği aday işareti CIA yöneticisi olan 15 Temmuz firarisi Henri Barkey’den geldi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (06.02.2022)'' 6’lı masanın Batı’dan beklediği aday işareti CIA yöneticisi olan 15 Temmuz firarisi Henri Barkey’den geldi? '' başlıklı yazısı.

Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Kavala ve yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey ve özellikle eşi Ellen Beth Laipson (Üst düzey CIA yöneticisi), haklarında hazırlanan iddianamede firari sanıklar olarak yer alıyorlar. 15 Temmuz darbe girişiminde ve Gezi Kalkışması’nın göbeğinde yer alan Henri Barkey, ABD Dış İlişkiler Konseyi’nin (CFR) yayın organı olan Foreing Affairs’te Başkan Erdoğan’ı skandal, küstah ifadeler ve tehditler ile hedef alıyor. Bağımsız Türkiye’nin dış politikasını Amerikan çıkarları doğrultusunda eleştiren Barkey’in bu hadsiz ve açıkça tehdit eden açıklamalarını okuyunca bir an nedense aklıma İmamoğlu’nun Sayın Erdoğan’ı Bilecik Valisi nedeni ile eleştiren hadsiz açıklamaları geldi. İnşallah Barkey’in yaptığı hadsiz açıklamalardan İmamoğlu’nun haberi yoktur. Henri Barkey’in “Türkiye, Batı’nın etkisinden uzaklaşmasına izin verilmeyecek kadar önemli bir ülke sözleri’’ bir an şahsımı 28 Şubat post modern darbe sürecine götürdü. 28 Şubat’ta da Türkiye’nin Amerika’nın menfaatleri doğrultusunda hareket etme zorunda olduğu iddia edilmişti. Henri Barkey gibi FETÖ ve PKK/YPG muhibbilerinin Başkan Erdoğan’ın şahsında Türkiye’yi tehdit etme hadsizliği eski Türkiye özleminden kaynaklanan psikolojik harp teknikleri kapsamındadır. Aslında Türkiye’yi tehdit ederken “ABD ve Avrupalı müttefiklerinin, Türkiye’den beklenmedik hamleler gelmesi ihtimaline karşı hazırlık yapmaya başlamaları gerekiyor.” açıklaması bile bir gece ansızın gelebiliriz korkusunun bir yansımasıdır. Barkey Yunanistan ile küçük bir çatışma, Suriye’nin kuzeyinde ABD ile çatışma konularını gündeme getirirken Başkan Erdoğan’ın Kuzey Suriye’ye kara harekatı başlatılması iradesi karşısında ABD askerlerini YPG’nin hakim olduğu muhtemel çatışma bölgelerinden Erbil’e kaçırdıklarını unutmamıştır herhalde!

HENRİ BARKEY MAKALESİNDE MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYININ İMAMOĞLU OLDUĞUNU 6’LI MASAYA İŞARET ETTİ?
Barkey makalesinde; ABD’nin, muhalefetin ortak adayı için tercihlerini de ortaya koyuyor. Altılı masayı “nispeten disiplinli bir cephe” olarak öven Barkey, henüz ortak aday belirlenmemesini eleştiriyor. “Umutsuzca aday olmak isteyen” Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “samimi ve çalışkan” olmasına rağmen, “hem karizma eksikliğinden muzdarip hem de modası geçmiş göründüğünü” söylüyor. Barkey, Kılıçdaroğlu için “en zayıf aday o ve muhtemelen Erdoğan’a karşı kaybedecek.” değerlendirmesini yapıyor. Barkey, en güçlü aday olarak Ekrem İmamoğlu ismini 6’lı masaya dikte ettirerek işaret ediyor.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER’İN İMAMOĞLU’NU DESTEKLEME ISRARINDA AMERİKA’NIN BİR ROLÜ VAR MI?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 648 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.740 Okunma Kılıçdaroğlu ‘çukurluk’ demişti, Portakal’dan sert yanıt geldi: "Operasyon çekme! Entrikacı siyasetçi" 11 Mart 2024 | 1.332 Okunma Özel’in bilinmeyen karanlık sır dosyasında grift FETÖ ve PKK ilişkileri? 06 Mart 2024 | 2.251 Okunma Çanta dolusu kirli veya kara para olma ihtimali yüksek 250 bin dolar hangi CHP milletvekiline ait? 04 Mart 2024 | 1.077 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar