28 Şubat Cuntası’nın darbe hükümlüsü Çevik Bir’in hastalık ve yaş nedeniyle serbest bırakılması bir işaret fişeği mi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (08.08.2022)''28 Şubat Cuntası’nın darbe hükümlüsü Çevik Bir’in hastalık ve yaş nedeniyle serbest bırakılması bir işaret fişeği mi?'' başlıklı yazısı.

Bilindiği gibi 28 Şubat Cuntası’nın üst düzey 14 askeri darbe suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılarak muhtelif cezaevlerine kapatılmışlardı. Cuntacı askerlerin rütbeleri sökülmüş, lojman ve ordu evlerine girişleri yasaklanmıştı. 28 Şubat Cuntası’nın asker kesimi cezalandırılırken medya başta olmak üzere sivil cuntacılara henüz bir işlem yapılması veya yapılamaması Cunta’ya ağır cezalar uygulayan 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ni ‘Adaletin tecelli etmesi’ açısından rahatsız etmişti. Mahkeme gerekçeli kararında cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak İddianameyi hazırlayan savcılık makamını ikaz ederek büyük bir kısmı medyadan oluşan sivil cuntacıları deşifre ederek bu kişiler hakkında da iddianame hazırlamasını istemişti. Ne yazık ki halen sivil cunta hakkında bir iddianame hazırlanamadı. Ancak 28 Şubat Cuntası’nı oluşturan üst düzey askerlerin neredeyse tamamının psikolojik harp uzmanı olmaları nedeniyle cezaevlerine kapatılmaları sonrasında medyada özellikle sivil cuntayı oluşturan bazı yazar ve yorumcular tarafından kamuoyunu ve devletin üst katlarını etkileme amaçlı psikolojik harekatlar ve algı operasyonları gerçekleştiriliyordu. Genellikle darbe suçundan cezaevlerine kapatılan 14 askerin yaşlarının 75-89 aralığında olması nedeniyle çeşitli hastalıklardan muzdarip oldukları kendilerini ziyaret eden bazı yazar ve CHP’li milletvekillerince gündeme getirilerek kamuoyu etkilenmeye çalışılıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 567 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.138 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar