13 yıl önce bir suikast sonucu şehit olan Yazıcıoğlu davası ‘sil baştan’ incelenecek

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (28.03.2022)''13 yıl önce bir suikast sonucu şehit olan Yazıcıoğlu davası ‘sil baştan’ incelenecek'' başlıklı yazısı.

13 yıl önce bir suikast sonucu FETÖ tarafından şehit edilen Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasına bakan ’Özel Yetkili Savcı’ların FETÖ iltisaklı olduklarının tespit edilmesi sonrası ihraç edildiler. Bu nedenle 13 yıl önce yaşanan “helikopterin düşürülmesine” ilişkin tahkikat dosyası sil baştan yeniden incelenecek. Yazıcıoğlu’nun suikast davasına bakan özel yetkili savcıların suikastı aydınlatacak delilleri toplamak yerine FETÖ elebaşı Gülen’in talimatıyla soruşturmaya gizem katarak sulandırmak suretiyle kararttıkları, bazı tanıkları yönlendirerek tahkikatın selameti açısından soruşturmayı sürümcemede bıraktıkları tespit edildi. Aralarında asker ve polislerin de bulunduğu bazı tanıkların, “Helikoptere dış müdahalede bulunuldu. Roketli saldırıya uğradığını gördük.” ifadeleri de dosyaya girmişti. Aynı kişiler ilerleyen dönemde ifade değiştirip, “Biz öyle bir şey demedik” şeklinde geri adım atmıştı. İfade değiştiren 17 kişi hakkında Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “yalan tanıklık, suç uydurma, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından dava açıldı.

FETÖ’CU SAVCILAR YAZICIOĞLU SUİKASTINI KARARTMAK İÇİN 7 KİŞİYİ GİZLİ TANIK YAPMIŞLAR

İhraç edilen özel yetkili FETÖ’cü savcıların, 7 kişiyi gizli tanık yaparak ifadelerini aldıkları ancak ifadelerin dosyadaki delillerle hiçbir şekilde örtüşmediği de tespit edildi. Yine FETÖ elebaşı Gülen’in talimatlarıyla soruşturmaya bakan savcıların da yönlendirmesiyle dosyaya ihbar mektubu gönderildiği ve bu mektupta helikoptere önceden çipli bir manyetik telefon gizlendiği ve helikopterin elektronik aksamlarının etkisiz hale getirilerek düşürüldüğü, Yazıcıoğlu’nun yanındaki bilgi ve belgelerin çalındığı iddialarıyla soruşturmanın sağlıklı yürütülmesinin önüne geçtikleri belirlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 132 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 774 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 576 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.155 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar