Operasyonların anası

Türkiye, uzun zamandan beri Fırat’ın doğusuna operasyon yapmaya hazırlanmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kaç gün içinde Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacağını kesin ifadelerle...

Türkiye, uzun zamandan beri Fırat’ın doğusuna operasyon yapmaya hazırlanmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kaç gün içinde Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacağını kesin ifadelerle dünyaya açıklamıştır. Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacağı açıklamasından sonra, bu konu gündemin birinci sırasına oturmuş durumdadır. Türkiye’nin yerel seçimlere odaklandığı bu günlerde gerçekleşecek olan Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon, çok kritik bir öneme sahip bulunmaktadır.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna operasyon yapacağını açıklaması, Amerika’ya ve Fransa’ya verilen güçlü bir mesaj anlamına gelmektedir. Kuzey Suriye’de Fransa ve Amerika’nın askeri varlıklarının hiçbir şekilde askeri operasyon yapmasına engel olmayacağını Türkiye, somut bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye, Amerika ve Fransa’nın Fırat’ın doğusundan çekilmesi gerektiğini ve kendisinin o bölgeye yerleşmesi gerektiğini sürekli olarak dünya kamuoyuna anlatmaya çalışmaktadır. Türkiye, Fırat’ın doğusuna, orayı kalıcı olarak kontrol etmek için operasyon yapmaktadır. Türkiye, Amerika’nın Fırat’ın doğusundaki varlığını kendi güvenliğine büyük bir tehdit olarak okumaktadır. Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonla Türkiye, bölgede PYD tarafından kurulan düzenin yıkılmasını ve Amerika güçlerinin bölgeden çıkartılmasını hedeflemektedir.  

Amerika, Suriye ve Irak’ta DEAŞ’la mücadelenin devam ettiğini savunmakta ve bu bağlamda SDG’yi (Suriye Demokratik Güçleri) en yakın müttefik görmektedir. Türkiye, Amerika’nın DEAŞ’la mücadele söylemine hiçbir şekilde katılmamaktadır. Türkiye, DEAŞ’la mücadele diye bir şeyin olmadığını, bu örgütün etkisizleştirildiğini, mücadelenin asıl PYD-YPG güçleriyle yapılmasını sürekli olarak dile getirmektedir. Türkiye, Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyonun Amerika birliklerine karşı değil, PYD-YPG unsurlarına yönelik olduğunu söylemektedir. Amerika ve Türkiye’nin politikalarının çatıştığı yer, Kuzey Suriye’dir.   

Türkiye çıkacak krizi umursamıyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Operasyonların anası 14 Aralık 2018 | 4.915 Okunma İbn Haldun’u Anlamak, İnsani Tecrübeyi Anlamak 05 Haziran 2017 | 276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar