Siyaseti duyuran haberler, siyaset yapan haberler

Dünyada yayınlanan haberler küresel etkileri bakımından ikiye ayrılıyor. Ciddiye alınan ve riske işaret edenler ile ciddiye alınmayan ama siyasete işaret edenler. Önce haberin içeriği açısından ciddiye...

Dünyada yayınlanan haberler küresel etkileri bakımından ikiye ayrılıyor. Ciddiye alınan ve riske işaret edenler ile ciddiye alınmayan ama siyasete işaret edenler.

Önce haberin içeriği açısından ciddiye alınması gerekmeyen ama ima ettiği siyasete dikkat etmeyi gerektiren başlıklardan örnekler verelim.

Fransız polisi, geçtiğimiz hafta Amsterdam-Paris seferi yapan hızlı trende silahlı saldırı gerçekleştiren zanlının, Mayıs ayında Türkiye’den geldiğini açıklamış. Türkiye adı geçen kişinin Avrupa’dan Türkiye’ye giriş yapmasına engel olup geri gönderdiğini açıklamıştı ya neyse. Aradan geçen üç ay boyunca bu zanlı herhalde uzay boşluğunda bekledi. Hiçbir Avrupa ülkesinde bulunmadı, Türkiye’den geldi, trenin içine ışınlanıp eylem yaptı.

Haberi manşete taşımanın amacının olayın içeriğiyle ilişkisi yok; amaç Türkiye ile terör sözcüklerinin yan yana anılmasını sağlamak. Tıpkı Tayland’da yine geçen hafta tapınağa saldırıp 22 kişinin ölmesine yol açan teröristin üzerinden Türkiye pasaportu çıktığının iddia edilmesi gibi. İddiacı taraf İngiliz basını, bilgi kaynağı ise bir taksi şoförü. Teröristin robot resmi yayınlanmış, şoför kendisine pasaportunu gösteren adama benzetmiş falan... Yani terörist pasaportuyla geziyor, eylem öncesi kimliğini ona buna gösteriyor, Taylandlı şoför de bakar bakmaz o kimliğin Türk pasaportu olduğunu anlıyor.

Türkiye’siz örnek de çok

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar