NATO-Rusya: Kaba krokiden ince plana

NATO Savunma Bakanları toplantısından sonra Genel Sekreter Stoltenberg’in yaptığı açıklamaya göre, ittifakın doğusu askeri olarak daha da güçlendirilecek. Baltık bölgesi ile ilgili karara ek olarak Doğu...

NATO Savunma Bakanları toplantısından sonra Genel Sekreter Stoltenberg’in yaptığı açıklamaya göre, ittifakın doğusu askeri olarak daha da güçlendirilecek. Baltık bölgesi ile ilgili karara ek olarak Doğu Avrupa’daki NATO birliklerinin ABD, Birleşik Krallık, Almanya ve Kanada’dan oluşan bir uluslararası kuvvet ile destekleneceği bildirildi.

NATO’nun Doğu Avrupa’daki koruma faaliyetinin giderek artmasının en önemli nedeni ise, Rusya’dan duyulan endişe olduğu açıklandı. Öte yandan Rusya, kimseye saldırma planlarının olmadığını belirterek NATO’nun söz konusu stratejisini hiç de dostane bir çaba olarak görülemeyeceğine işaret etti.

Kırım ilhakı, Suriye müdahalesi ve hem Doğu Avrupa hem de Manş Denizi’nde yaptığı hava sahası ihlalleri, esasen Rusya’nın da pek dostane bir strateji işlemediğini gösteriyor. Ancak sorun şu ki, NATO ve Rusya uyguladıkları politikaların sorumluluğunu birbirlerine atıyorlar. Her biri, diğerinin kendisini tehdit ettiğini ve tam da bu nedenle önlem almak zorunda kaldığını iddia ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar