Nobelli soykırımcıya bir madalya da Kraliçe’den

Arakan'daki küresel soykırımın baş sorumluları olan ABD, Çin, Rusya, AB ve İngiltere'nin kirli işbirliğini görmemek mümkün değil. Bu vahşi organizasyonun aktörleri o kadar pervasız ki bırakın en...

Arakan'daki küresel soykırımın baş sorumluları olan ABD, Çin, Rusya, AB ve İngiltere'nin kirli işbirliğini görmemek mümkün değil.
Bu vahşi organizasyonun aktörleri o kadar pervasız ki bırakın en küçük bir pişmanlık veya vicdani utancı, göstermelik timsah gözyaşlarını dahi dökme ihtiyacı hissetmiyorlar.
İşte örnek, insan hakları havariliğini kimseye bırakmayan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve caz arkadaşları...
Estonya'daki AB zirvesinde neredeyse her konu görüşüldü.
Kuzey Kore'den Suriye'ye, Venezüella'daki siyasi krizden göçmen sorununa kadar 'ahkâm kesmedikleri' mesele kalmadı.
Üç maymunu oynadıkları tek konu Arakan'dı.
Bir gazetecinin dayanamayıp AB'nin Arakan siyasetini sorması üzerine Mogherini, "Toplantı gündemimizde Myanmar yok" yanıtını verdi küstahça. Şatafatlı bir sıfatı bulunan Mogherini'ye Arakan demek ki yok hükmünde görünüyor.

***

Bunlar böyledir.
Dünyaya at gözlükleriyle bakarlar.
Müslüman ülkeleri kaos, şiddet ve soykırımın tema parkı haline getirenler elbet Arakan'daki kanı da görmezden gelir.
Bu yüzden 'liberal değerleri' ırkçılığa ve neo-nazizme demirlemiş AB'nin siyaseti bizi şaşırtmıyor.
Dünyaya 'barışçıl yükseliş' masalları okuyan Çin'in sessizliği de Arakan tasarısını BM'de veto eden Rusya'nın sinsi tavrı da 'insani müdahale'ye zemin hazırlamak için Arakan'ı kan gölüne çeviren ABD'nin vahşi stratejisi de küresel çarkın kanlı birer dişlisidir.
En kirli dişli kuşkusuz Müslüman Arakan'ı 1948'de Pakistan yerine Budist Burma'ya bağlayarak bu trajedinin tohumlarını atan İngiltere'dir.
Bu yüzden 'şu anki soykırımın da ana kraliçesi' yine Londra'dır.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sistemin çöküşü 18 Nisan 2024 | 237 Okunma İran nereden ve nasıl saldıracak? 14 Nisan 2024 | 97 Okunma Gazze’nin üç atlısı 11 Nisan 2024 | 84 Okunma Yahudi sorunundan ‘İsrailfobya’ya doğru 07 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD, İsrail’de rejim değişikliği mi istiyor! 04 Nisan 2024 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar