Filistinli Zehra’nın hikâyesi…

Gün yeni ağarıyordu.Güneş, Resulullah'a salat ve selam ederek Aksa'yı aydınlatıyor, ay tüm edebiyle sırtını Kubbet-üs Sahra'ya dönmeden geri geri uzaklaşıyordu.Zehra, o sabah garip bir hisle uyanmıştı....

Gün yeni ağarıyordu.

Güneş, Resulullah'a salat ve selam ederek Aksa'yı aydınlatıyor, ay tüm edebiyle sırtını Kubbet-üs Sahra'ya dönmeden geri geri uzaklaşıyordu.

Zehra, o sabah garip bir hisle uyanmıştı. Annesi Esma ve kız kardeşi Hatice, Zehra'dan önce uyanmış, bahçede çapa yapıyorlardı. Zehra uyandığında babası Hüseyin mutfakta kahvaltı hazırlıyordu. Zehra, koşarak babasına sarıldı. Sarılırken gözlerinden yaşlar süzülüyordu. Aslında bu tablo Filistinli çocukların genelinde vardı. Zira İsrail savaş uçakları Filistinli çocukların en büyük kâbusuydu. Zehra'nın birçok arkadaşı bu uçakların attığı bombalarla hayatını kaybetmişti.

Hüseyin, kızının saçlarını bir baba şefkatiyle okşadı, usulce gözyaşlarını sildi.

Esma ve Hatice, ellerindeki sebze sepetiyle içeri girdiler. Hatice, kız kardeşinin babasına sarılarak ağladığını görünce dayanamadı, koşarak kız kardeşine sarıldı, teselli etmeye çalıştı.

Ümmetin değil, Allah'ın yetimleriydi onlar…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sermaye sahibi! 14 Ağustos 2018 | 3.196 Okunma TRT’ye kimler operasyon çekiyor? 07 Ağustos 2018 | 2.759 Okunma Yüzyılın lideri: Başkan Erdoğan 31 Temmuz 2018 | 5.889 Okunma Kürt seçmen ne mesaj verdi? 26 Haziran 2018 | 1.285 Okunma Yeni dönemin şifreleri 05 Haziran 2018 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar