AK Parti’nin 998 günlük fetret dönemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 998 günlük aradan sonra tekrar partisinin başına geçti. Ancak bu 998 günlük ayrılık AK Parti'de bazı kırılma ve çatlaklıklar yarattı. Siyasetin doğası gereği liderin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 998 günlük aradan sonra tekrar partisinin başına geçti. Ancak bu 998 günlük ayrılık AK Parti'de bazı kırılma ve çatlaklıklar yarattı. Siyasetin doğası gereği liderin olmadığı bir partide bazı aksaklıklar, eksiklikler, yanlışlıklar olur. Kaçınılmaz olarak AK Parti'de de benzer bir süreç yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin başında olmayışı AK Parti'yi bir miktar savurdu.

Bu savrulmanın en başında “iletişim” geliyor.

AK Parti, en güçlü olduğu alan olan “dil ve söylem” alanında savrulmaya başladı.

AK Parti, en başarılı olduğu “siyasi iletişim”den irtifa kaybına uğramaya başladı.

AK Parti, Erdoğan'ın başında olduğu dönemlerde iletişim problemi yaşamıyordu. AK Parti adına konuşacak kişiler, saygınlığı olan kişilerdi. Dil ve retoriğe azami ölçüde riayet ediliyordu. Özellikle Erdoğan'ın “lider kültü” AK Parti'nin “parçalı/dağınık görüntü” vermesinin önüne geçiyor, demeç ve açıklamalar belirli bir “disiplin” çerçevesinde yapılıyordu.

AK Parti adına konuşanların kullandığı üslup oldukça mütevazı bir üsluptu ve konuşan herkes muarızını ötekileştirmeden, infaz etmeden konuşuyordu. AK Parti'nin kullandığı “pozitif ve yapıcı dil” AK Partili olsun veya olmasın tüm toplum kesimleri tarafından takdirle karşılanıyordu. Bu açıdan AK Parti, Türkiye siyasetinde yıllarca kullanılan “negatif ve yıkıcı dili” de değiştirmiş ve siyaset kurumunun itibarını yükseltmiş oluyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ey sermaye sahibi! 14 Ağustos 2018 | 3.196 Okunma TRT’ye kimler operasyon çekiyor? 07 Ağustos 2018 | 2.759 Okunma Yüzyılın lideri: Başkan Erdoğan 31 Temmuz 2018 | 5.889 Okunma Kürt seçmen ne mesaj verdi? 26 Haziran 2018 | 1.285 Okunma Yeni dönemin şifreleri 05 Haziran 2018 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar