Karadeniz'de bir arazi skandalı daha!

Az gelişmiş ülkeleri tanımlayan en belirgin kıstasların başında "yolsuzluk, rüşvet, şiddet, hukuksuzluk" gibi sorunların devlet sistemine sirayet etmesi gelmektedir. Bu gibi ülkelerde hukukun güvenirliği tartışma...

Az gelişmiş ülkeleri tanımlayan en belirgin kıstasların başında "yolsuzluk, rüşvet, şiddet, hukuksuzluk" gibi sorunların devlet sistemine sirayet etmesi gelmektedir. Bu gibi ülkelerde hukukun güvenirliği tartışma konusu olurken, siyasi iktidar yapıları incelendiğinde; "otoriter tek adam" ve "otoriter tek parti"ler dikkat çeker.

Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin birçoğunda durum bu şekildedir. Görünürde devlet işleyişte ise ticarethane gibi çalışan bu ülkeler "Muz Cumhuriyeti" olarak da tanımlanabilirler.

***

Samsun'un en değerli arazilerinden birinde yer alan Veteriner Sağlık Meslek Lisesi (yeni adıyla Atakum Tarım Meslek Lisesi), yerine cami yapılması için yıkıldı. Okul ise 30 km uzaklıkta deprem yönetmeliğine uygunluğu tartışma konusu olan bir yere taşındı, öğrenciler git-gel 60 km yol yapmak zorundalar.

Bunun üzerine okul aile birliği ve vatandaşlar Belediye'ye dava açtılar. Samsun Bölge İdare Mahkemesi vatandaşları haklı bulup projeyi durdurdu. Belediye konuyu Danıştay'a taşıdı. Danıştay da projenin uygun olmadığını belirterek İdare mahkemesini onayladı.

Belediye, mahkeme kararlarına rağmen yeni bir proje daha üretti ve alanın "Kent park" olarak değerlendireceği açıkladı. Hemen ardından hafriyat kamyonlarıyla araziye girildi… Bu parka kaç trilyon harcanacağı, içine otel, bina vb yapılıp-yapılmayacağı ise meçhul.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.108 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.313 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar