AK Parti bu hatayı nasıl yaptı?

Muhalefet partileri, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili "Sadece belediye başkanı seçiyoruz, bu neyin kavgası, bu neyin kutuplaştırması, bu neyin gerginliği" yorumları yaparak, üslup eleştirisinde bulunuyor.AK Parti...

Muhalefet partileri, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili "Sadece belediye başkanı seçiyoruz, bu neyin kavgası, bu neyin kutuplaştırması, bu neyin gerginliği" yorumları yaparak, üslup eleştirisinde bulunuyor.

AK Parti ve MHP sözcüleri ise tüm eleştirilere rağmen vitesi yükselterek, daha sert bir söylem ve dil kullanıyor. 31 Mart'ın Türkiye'nin kader seçimi olduğu, geleceğinin oylanacağı ifade ediliyor. Tıpkı 24 Haziran seçimleri öncesinde olduğu gibi "Eğer bize oy vermezseniz terör patlar, PKK'nın isteği olur, ekonomi daha da kötüleşir" sözlerini daha sık duymaya başladık.

Şimdi bu iki tezi masaya yatıralım.

Muhalefetin "Türkiye'nin kaderi değişmeyecek, yerel yöneticilerimizi seçeceğiz" yaklaşımı son derece iyi niyetli duruyor. Ancak yetersiz. Eğer seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı oy kaybı yaşarsa, hükümet nezdinde çok ciddi gelişmeler yaşanacak.

İttifak bozulabilir, Gül harekete geçebilir

AK Parti içinde MHP ile ortaklıktan rahatsız olan kesim, sesini daha fazla yükseltip "yanlış yaptık" diyecek. İttifakın oranı yüzde 45'in altına düşerse o gün ittifak bozulabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağırel "Beni tutuklayabilirler" demişti 13 Mart 2020 | 3.106 Okunma Türkiye, Esad'la masaya oturtulmak isteniyor 06 Mart 2020 | 2.310 Okunma ​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı konuya acilen el atmalı 05 Mart 2020 | 2.447 Okunma Suriye'de saklanan gerçekler 03 Mart 2020 | 10.286 Okunma Coronavirüs'te Erzurum Pilot İl mi? 28 Şubat 2020 | 3.744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar