Üç kuruşluk adamlar

Peki, nasıl oldu?

Önce soğuyorsun, sonra sertleşiyor. Karın şişiyor, dokular ve organlar patlıyor. Kimse duymasa da bakteriler öldüğünü anlıyor. Çürüme, kokusuyla birlikte geliyor.

Geçen yazıda Ordu-Ünye’deki siyasi kavgadan bahsetmiştim. Sedat Peker’in bir gazeteciyi tehdit ettiğini kabul etmesiyle başlayan hikâye, büyük rant çatışmasını ortaya çıkarmıştı. AKP’de Numan Kurtulmuş’un da desteklediği Adem Atik, Ünye Belediyesi başkan adayı olarak ilan edilmişti. Atik’in buna rağmen son dakikada üstü çizilmiş, yerine Soylu’ya yakın Hüseyin Tavlı aday gösterilmişti. Parti içindeki operasyonun ardından, AKP’liler gece yarısı yaşananları il binası önünde protesto etmişti. Ünye’de belediye başkanlığını ayak oyunlarıyla kaybeden Atik, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmuş, son olarak Ünye Limanı’nda 45 milyon dolar yutan rantı ilan etmişti. Bu arada Tavlı ailesinin, İçişleri Bakanı Soylu ile geçmişe dayanan hem iş ortaklığı hem aile dostluğu ortaya çıkmıştı.

.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 5.093 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.735 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.217 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.621 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 962 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar