Soylu’ya gol atan karar

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu bu hafta 'Soylu’ya gol atan karar' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Yendim sanıyorsun. Ama zorbalıkla kazanılan zaferden hayır gelmiyor.

Boğazda balık sezonu gibi... Terör sezonu başladı. Her seçim döneminde olduğu gibi, ortalık “sensin terörist” nidalarından geçilmiyor.

Kuşkusuz işin mucidi Süleyman Soylu’ydu. İçişleri Bakanlığı’nın resmi sayfasını açtım. “505 kişi İmamoğlu döneminde alınmış ve bunların bizatihi işe girmelerinde engel durum söz konusu, bu kadar açık ve net” sözleri halen bakanlık sayfasında duruyordu. Soylu, “Dağda terörist olarak bulunanları, devlete ve kamuya girmesi mümkün olmayan kişileri...” diye bildiğiniz sözleriyle devam ediyordu.

Elbette Soylu rüyasını anlatmıyordu. Kastettiği, İBB’de çalışan binlerce kişi içinde, sabıka kaydı temiz olsa dahi, geçmişte yargılaması olanlar ya da hakkında istihbari iddialar bulunanlardı.

Çok değil, iki ay sonra seçim olurken ne yapıyor acaba o “teröristler” dedim. Soylu’dan sonra bir şeyler değişmiş mi diye merak ettim.

ARŞİV ARAŞTIRMASI MAHKEMELİK

Biz dün ne yediğimizi unuturken önümdeki mahkeme kararı soruma yanıt vermiş.

Şöyle anlatayım.

Ş.B. isimli vatandaş İBB iştiraki olan İsper AŞ’ye iş başvurusunda bulunmuş. Hani “Su saatlerini teröristler okuyacak” deniyordu ya, öyle değil. Sosyal tesislerdeki garsonluk ilanına başvurmuş.

Her şey de iyi gitmiş. 1 Kasım 2022’de girdiği mülakatı da geçmiş. 29 Kasım’da kendisinden istenen evrakları da teslim etmiş. İş sözleşmesi imzalanmış. Hekim muayenesine bile girip, sağlam raporu almış. Kendisine 24 Aralık’ta işe başlayacağı söylenmiş. İşsizlikten kurtuldum diye seviniyormuş.

Derken...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 5.849 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.739 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.219 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.621 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 964 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar