Şimdi de Ensarcı başkan çıktı

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (19.09.2022)''Şimdi de Ensarcı başkan çıktı'' başlıklı yazısı.

Kayıtsızlara, ilgisizlere, suskunlara bir şey diyemem. Ben en çok “Size ne” lafına kızıyorum.

Geçen perşembe yazımdan sonra Akitçi yazar çıktı. “Dolandırılanlar ABD’de... Dolandıranlar ABD’de...” yazdı. Kısacası “Oh ne güzel, Amerikalılar dolandırılıyor, size ne” diyordu. ABD’de dolandırıcılık yapmayı mubah görmek bir yana, işin bizimle bayağı ilgisi var.

Önce hatırlatayım...

ABD’de, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde açılan ve Türkiye’yi yakından ilgilendiren davanın detaylarını anlatmıştım. Arizona merkezli Kaplan Grup tarafından açılan dolandırıcılık suçlamasının olduğu davanın hedefinde, ASAP Lojistik’in yanı sıra, şirketin İcra Kurulu Başkanı Debbie (Deborah) Cross adında ABD’li bir iş kadını vardı. Şikâyetçilerin verdiği dilekçede, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan’a yönelik de suçlamalar yer almıştı. Debbie Cross’un, kendisini MKE temsilcisi olarak tanıtırken başta büyükelçi olmak üzere, çeşitli resmi bağlantıları kullandığı iddialar arasındaydı. Dilekçede “Türkiye’nin ABD büyükelçisine birkaç milyon dolarlık ödeme yaptığına ilişkin bilgi ve inanç vardır” ifadeleriyle, Büyükelçi Mercan’a suçlama yöneltilmişti. Büyükelçi Mercan’ın Cross ile fotoğrafları da dosyaya girmişti. Yazımın ardından Washington Büyükelçisi Murat Mercan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Mercan, “Bu mesnetsiz ithamlara zemin oluşturan ve ABD yargısına intikal etmiş bulunan söz konusu faaliyetlere, şahsımın hiçbir surette herhangi bir dahlinin bulunmadığı, uygun düzey ve vesilelerde ilgili taraflara etraflı şekilde aktarılmıştır” ifadelerini kullandı. Kısacası Mercan, yazdığım yazıda bahsi geçen davayı doğrularken kendisine haksızlık edildiğini ve hukuken harekete geçtiğini söylüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben ortada bir seçim görmüyorum 28 Mart 2024 | 1.181 Okunma Mesele Havala değil karapara 25 Mart 2024 | 1.315 Okunma 31 Mart’ta kime oy verelim 21 Mart 2024 | 894 Okunma Filistin masasında neden Türkiye yok 18 Mart 2024 | 978 Okunma ‘Paralel devlet’ten çocuk istismarına 14 Mart 2024 | 964 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar