Sezgin Tanrıkulu doğru söylüyor

Cumhuriyet gaztesi yazarı Barış Terkoğlu bu hafta 'Sezgin Tanrıkulu doğru söylüyor' başlıklı yazısında Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu'nun iddialarını kaleme aldı.

Başkalarının ağaçlarındaki elmalar ne tatlı, yaprakları ne yeşil. Ya bizimki? İncil’de anlatıldığı gibi: “İsa eğilmiş, parmağıyla toprağa yazı yazıyordu. (Zina yapan kadın hakkında) Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve ‘İçinizde kim günahsızsa ilk taşı o atsın!’ dedi.”

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi başkanı ve Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu hedef aldı. Orakoğlu’na göre Tanrıkulu bir CIA ajanıydı. Delili mi? Wikileaks’in yayımladığı meşhur Stratfor belgeleriydi. Orakoğlu yazısında şu ifadeleri kullandı:

“‘Gölge CIA’ olarak bilinen Stratfor belgeleri yayımlanan ve ‘TR 705’ kodu taşıdığı için eleştirilere konu olan CIA ajanı Sezgin Tanrıkulu...”

Tanrıkulu’nun yanıtı sert oldu: “Bunu TR705 olarak yazıldığım listede TR326 olarak kodlanan şimdiki MİT Başkanı İbrahim Kalın’a havale ediyorum. Hadi sıkıysa ona da CIA ajanı de!”

Wikileaks belgelerini içeren iki kitabı, Sızıntı ve Mahrem’i Barış Pehlivan ile birlikte yazdık. Bu nedenle Orakoğlu-Tanrıkulu kavgasının ardından çok kişi bana sordu: Tanrıkulu doğru mu söylüyor, Stratfor belgelerinde MİT Başkanı İbrahim Kalın da var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölen yine öldüğüyle kaldı 29 Nisan 2024 | 532 Okunma Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 6.105 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.744 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.221 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.622 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar