O gece neler oldu öyle?

Zira son günlere kadar YÖK Başkanı olarak adı geçen isim Burhanettin Duran’dı

Gece uykun kaçıyor. Tavandaki gölgeler saymakla bitmiyor. Sola dönüyorsun. Bir bakmışsın duvarda “Rektör oldun” yazıyor. “Tövbe estağfurullah” diyor, akşam yemeğine söyleniyorsun. Sağa dönüyorsun. Duvarda “İşler değişti, görevden alındın” yazısı... Türkiye’nin yeni düzeni bu. Sağdan sola, soldan sağa her yerde herkes değişiyor.

Bir zamanlar “darbecilerin kurumu” diyerek lanetlenmişti. Varlığı 12 Eylül’e bağlanıyordu. Öyle ya, askerlerin yargılandığı 28 Şubat davasında hakkında hüküm kurulan tek sivil bile eski YÖK Başkanı’ydı. Sonra eleştirenler iktidar oldu. “Üniversiteleri yumruk gibi yönetiyor” dedikleri YÖK’ün eldivenini ellerine taktı. Eski düzeni başka adlar altında sürdürdüler.

Geçen cuma günü Türkiye yine tuhaf bir atamayla güne uyandı. Sorsanız Başkanlık sistemi Türkiye’yi hızlandıracaktı. Devlette her şey kolaylaşacaktı. Ama bir YÖK Başkanı’nın ataması dahi krizli hale geldi.

Önce Marmara Üniversitesi, kendi....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 5.644 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.737 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.219 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.621 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 963 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar