LGBT’lerin bu olayla bir ilgisi yok

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (06.10.2022)''LGBT’lerin bu olayla bir ilgisi yok'' başlıklı yazısı.

Ömer Seyfettin, bir halk inanışını, çocuk öyküsüne bulamış gibi: “Ayşe’nin yüreği daha hızlı çarpmaya başladı. İşte bu kadar, köyün yakınına inmiş olan bu gökkuşağının koşup bir kere altından geçse... Erkek olacaktı!”

Sanki bir barışma görüntüsü gibi...

LC Waikiki’nin Yalova’daki merkezinin açılışına Bakan Mustafa Varank katıldı. Markayı övdü. Övgünün nedeni logolu kıyafetler değildi. Varank’ın anlattığına göre LC Waikiki, LGBT çağrışımı yapan sembolleri, ürünlerinde kullanmama kararı almıştı. Yani gökkuşağının renklerini, artık tişörtlerin üstünde göremeyecektik.

İçimden “Daha önemli bir meseleniz yok mu” dedim.

Neden mi?

LCW ONUNLA LCW OLDU
O meşhur toplantıyı hatırladınız mı?

FETÖ’nün işadamları örgütü TUSKON’un, 1 Mart 2014 tarihli genel kurulundan söz ediyorum. Kavganın yeni başladığı günlerde Erdoğan “İnlerine gireceğiz” demiş, cevap TUSKON Başkanı Rızanur Meral’den gelmişti. Kürsüye çıktı, “Yakın gelecekte, kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde, kimlerin asıl olduğunu herkes görecek” demişti.

Salon ayağa kalktı. FETÖ’nün derneğine üye işadamları, bu meydan okumayı ayakta alkışladı. Onlardan biri de en öndeki İsmail Hakkı Kısacık’tı.

Kim mi İsmail Hakkı Kısacık?

LCW markasının sahibi olan Taha Tekstil ve Taha Holding’in üçüncü ortağı.

Aslında LCW, 1988 yılında üç Fransız tarafından kurulmuştu. Ancak markanın üretimini yapan ve Türkiye temsilciliğini de yürüten Taha Tekstil, markayı Fransızlardan satın aldı.

İsmail Hakkı Kısacık’ın ortaklığa katılımı, LCW’nin sitesinde bugün şöyle yer alıyor:

“Taha Tekstil, daha sonra ise Taha Holding, sermayedar ortak olarak Şefik Yılmaz Dizdar ve kurucu/yönetici ortak Mustafa Küçük tarafından yüzde 50’şer ortaklık ile kurulmuştur. Daha sonraki dönemde, ana şirket olan Taha Tekstil’in yüzde 10 hissesi, o dönemki üretim müdürü olan İsmail Hakkı Kısacık’a devredilerek ana şirket olan Taha Tekstil’in ve Taha Holding’in ortak sayısı üçe yükselmiştir.”

Ortaklığın yanı sıra, şirketteki rolü, yine LCW sitesinde şöyle anlatılıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 5.391 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.736 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.218 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.621 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 963 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar