Kavakçı ailesinin bilinmeyen dayıları

“Hangi buyrukları” diye sordu adam. İsa şu karşılığı verdi: “ ‘Adam öldürmeyeceksin, zina etmeyeceksin, çalmayacaksın, yalan yere tanıklık etmeyeceksin, annene babana saygı göstereceksin’ ve ‘komşunu kendin gibi seveceksin.’ ” (Matta, 18-19)

“Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler şüphesiz karınlarına ancak ateş dolduruyorlar. Zaten onlar alevlenmiş ateşe gireceklerdir.” (Nisa, 10)

Her din, kendine özgü ahlak kurallarını vaaz eder. Dindar, inanan ve dinin kurallarını yerine getirendir. “Dinci” dediğimiz ise din ile çıkara dayalı bir ilişki kurar. Simitçinin simitten beklediği gibi, dinci de dinden maddi kazanç sağlar. Dinin olduğu yerde ahlakın da olmasını bekliyoruz. Göremiyor olmamızın sorumlusu, kendi çıkarlarını din kılıfına saran dincilerdir. ‘Sabancılar kaç para, en zengin dayım’
Evet, AKP milletvekili Ravza Kavakçı Han’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı bursa geliyorum. Bilgisayar mühendisi Kavakçı, METRO A.Ş’nin Tasarım Hizmetleri Müdürlüğü’nde işe başladı. AKP elindeki belediye, aynı günlerde jet hızıyla burs verip ABD’ye doktoraya gönderdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 5.687 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.737 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.219 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.621 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 963 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum