Erdoğan’ın ‘Tayyo iki’ gömleği

İktidar, Hizbullah’ın yasal partisi HÜDA PAR’ı kendisine kattı. Böylece Kürt İslamcılığı ile MHP’li ülkücüler, bir çizgide buluşmuş oldu. İkinci savaş ise Milli Görüş üzerinde yaşandı.

İktidar, Hizbullah’ın yasal partisi HÜDA PAR’ı kendisine kattı. Böylece Kürt İslamcılığı ile MHP’li ülkücüler, bir çizgide buluşmuş oldu. İkinci savaş ise Milli Görüş üzerinde yaşandı. Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’nda olmasına teessüf eden AKP, Fatih Erbakan üzerinden Yeniden Refah hamlesi yaptı. Haliyle siyasetin ana konusu; “Milli Görüş, daha doğru deyişle Erbakan’ın siyasi mirası, Erdoğan’a destek vermeli mi?” oldu.

Peki Erbakan yaşasa Erdoğan’a destek verir miydi? Sorunun basit bir cevabı var: Hayır!

Evet, Erbakan, CHP ile karşılıklı siyaset yaptı. Merkez sağ ile kavga etti. Asker ile zaman zaman gerildi. Ancak siyasi hayatının en ağır sözlerini tartışmasız Erdoğan’a ve AKP’ye söyledi.

‘AKP’YE OY CEHENNEME BİLET’
Erbakan, iktidar olduktan sonra, Erdoğan’ın asıl yüzünü gösterdiğini söylüyordu. Erdoğan için, “George Bush’u ziyaret etti, ‘Büyük İsrail Projesi’ eş başkanlığını aldı” diyecekti. Erbakan, ABD’de Erdoğan’a giydirilen fahri doktora üniformasını gösterip, “Kendisine yeni gömleğini giydirdiler. Bu gömleğin adı ‘Tayyo İki’. Dikkat edin göğsünde birtakım işaretler var. Tefsirini yaparsam ağlarsınız” diyordu. Erbakan’ın kastettiği Erdoğan’ın göğsündeki haç işaretleriydi. Erdoğan’ın geldiği noktayı “Ben 30 sene okuttum, elin oğlu 3 günde halletti” sözleriyle anlatacaktı. Ömrü Erdoğan iktidarının ilk 10 yılını görmeye yetti...

“Tayyip gitmiş dış mihrakların baltasına, Sevr baltasına sap olmuş”, “AKP’ye oy vermek, cehenneme bilet almak gibidir”, “AKP’yi kuran, kurduran Siyonizm’dir!”, “(Irak tezkeresi için) Bir insanın yedi sülalesi alnını secdeden kaldırmasa, böyle bir vebali affettiremez”, “Saadet Partisi varken Milli Görüşçüyüm diye kurulan başka partiler palyaçodur”, “Irkçı emperyalizm, AKP’yi kendisine hizmet etmesi için kurdurdu”, “Bak Tayyip! İmam hatip mezunuyum diyorsun, namaz kılıyorsun, namazda ne okuyorsan tersini yapıyorsun”, “Sen ne iktisatçısısın; senin iktisatla ne alakan var, tarım zaten yok olmuş, hayvancılığı yok etmişsin, milli hiçbir müessese bırakmamışsın”, “Sen ezilenleri daha çok ezmek için geldin, sen sadece işbirlikçilere hizmet ediyorsun”, “Türkiye bölünsün mü, bölünmesin mi? Bölünsün istiyorsan oyunu AKP’ye ver”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.513 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 937 Okunma Menzil de yenildi İsmailağa da 08 Nisan 2024 | 2.421 Okunma Atı alan Van’ı geçemedi 04 Nisan 2024 | 1.075 Okunma Erdoğan için ihtar vakti 01 Nisan 2024 | 2.176 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar