Emeklilikte YAŞ’a takılan generalin perde arkası

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (08.08.2022)''Emeklilikte YAŞ’a takılan generalin perde arkası'' başlıklı yazısı.

Meclis kendisine bomba yağdırılan gecenin raporunu yazamadı ya... Komisyondaki bir vekile sordum. “En şaşırtan olay neydi?” dedim. Dört vekil, bir gece, rapor üzerine çalışırken kapı çalıyor. Gelen tanıdık bir isim. “Karargâhtan geliyorum, Hulusi Paşa’nın ricası var” diyor. Vekiller şaşkınlıkla, “Nedir?” diye beklerken yanıt geliyor: “Adının raporda fazla geçmemesini rica ediyor.”

Üzerine düşündüm. O gece sokakta katledilmiş, Emniyet’te üzerine bomba yağdırılmış ya da kurşuna dizilmiş birinin ruhu çıkıp gelse herhalde ricası bu olmazdı. Ama ölülerin hikâyesini diriler yazıyor.

Size, 15 Temmuz’dan sonra beş yıl boyunca, Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı yapan Kutlay Demir’in hikâyesini anlatmıştım.

Aslında, Türkiye onun adını, geçen yıl gazeteci Müyesser Yıldız sayesinde duymuştu. 15 Temmuz’un ardından iki kez terfi ettirilmiş, önce tuğgeneral, sonra tümgeneral yapılmıştı. Hakkında hazırlanan terfi dosyasında şunlar yazıyordu: “FETÖ/PDY ile kararlı bir şekilde mücadele etmektedir”, “PDY ile ilgisi yok. Ancak başka cemaat bağlantılı olduğu kanaatindeyim”, “Terfi etmeli (eşi türbanlı), hükümet yanlısı”. Derken, geçen yıl, 15 Temmuz’dan sonra Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı’na atanan Tuğgeneral Serdar Atasoy’un FETÖ üyesi çıkmasının ardından, Kutlay Demir de istifa etti. İstifa dilekçesi işleme konulmadı. Kutlay Demir, geçen yılki YAŞ’ta, Diyarbakır’daki Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı’na atandı.

MAHREM İMAMLA BAĞLANTILI
Kimse ne olduğunu anlamamıştı. Geçen 28 Temmuz’da, süreci açıklığa kavuşturan olayı anlattım. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün askeriyedeki mahrem imamlarından Adem Özkan hakkında iddianame hazırlamıştı. İddianamede şu yazıyordu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 5.681 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.737 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.219 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.621 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 963 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar