Cumhurbaşkanlığı’nı daha fazla kirlenmekten kurtarın

Kitapları yazıldı, filmleri ve dizileri yapıldı. Avukat Petrocelli’nin öyküsü 1970’li yıllarda TRT’de yayımlanmıştı. “Sen onun avukat Petrocellisi misin?” sözü dilimize yerleşmişti....

Kaybedişi bile hikâyeleştirilir. Cesedin ortada olmadığı cinayet davasında “1’den 10’a kadar sayacağım ve müvekkilimin öldürdüğü iddia edilen karısı bu kapıdan içeri girecek” sözleriyle savunma yapar. Hâkimler dahil tüm salonun kapıya bakmasını, “demek ki siz de öldüğüne inanmıyorsunuz” sözleriyle tamamlar. Zekice savunmaya karşı kaybeder. Hâkim nedenini şöyle açıklar: “Mahkeme salonunda kapıya dönmeyen bir tek kişi vardı, o da müvekkiliniz”.

İster suçlu ister suçsuz olun. Hatta suçunuz ne olursa olsun savunma bir haktır. Avukat, müvekkili ile özdeşleştirilemez.
Ancak...
Karşımızdaki sorun pek de avukatlıkla ilgili değil. Gölge adalet bakanı gibiler
Kastettiğim Fettah Tamince meselesi. Kendi ifadesiyle “idolü Fethullah Gülen olan” işadamı Fettah Tamince’yi her adliyede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının savunmasını konuşuyoruz. Vicdanı tatmin etmiyor. Peki neden? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ‘görüşmeyin’ dediği lider 02 Mayıs 2024 | 5.121 Okunma Ölen yine öldüğüyle kaldı 29 Nisan 2024 | 867 Okunma Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 6.268 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.756 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar