Bülent Arınç’ı bırak, Fatih Ürek’e bak

Türkiye “istişaresiz” bir topluma dönüşürken bundan herkes nasibini alıyor...

“Eğer ben, yasak meyve konusunda meleklerle istişare etseydim, musibete maruz kalmazdım”.

Rivayete göre insanın ilk günahının sorumlusu, şeytan kandırığı ısırık değil, konuşmamaktı. Bir kişinin her şeyin en iyisini bildiği suskun düzenlerin akıbeti hep kötü oldu.

Bülent Arınç’ın istifa ettiği sırada, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın yeni kitabı “Fikri Hür Vicdanı Hür”ü okuyordum. (Nemesis Kitap)

Bir yanlışlık olmasın. Arınç, AKP’den ayrılmadı. “Helalleşerek ayrıldım” dediği, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliği. Kurul, 15 Mayıs 2019 tarihli kararnameyle kuruldu. Gerekçesine göre, “millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilme” amacı taşıyor. Haliyle Erdoğan için yaşanan bütün zikzaklara rağmen Arınç bu özellikleri sağlıyor.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin masasında neden Türkiye yok 18 Mart 2024 | 894 Okunma ‘Paralel devlet’ten çocuk istismarına 14 Mart 2024 | 960 Okunma Yargıdaki rüşvet bataklığının belgeleri 11 Mart 2024 | 2.154 Okunma Murat Kurum’a kim inanır 07 Mart 2024 | 2.727 Okunma "Kürt Tilkisi" nasıl "Vatandaş Macit" oldu 04 Mart 2024 | 2.142 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar