Akşener’in savcısına zor sorular

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu bu hafta 'Akşener’in savcısına zor sorular' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

O gün doğmuş çocuklar bugün okula gidiyor. Ölenlerin eti çürüdü bile…

Aradan tam 7 yıl 18 gün geçti. Meral Akşener hakkında açılan FETÖ soruşturması yeni bitti. Sonunda takipsizlik verildi ama yargının siyasetin tetikçisi hale gelmesinin kirli bir örneği olarak olay tarihe geçti.

Dün, İYİ Parti, sürecin peşine düşeceğini kamuoyuna duyurunca genel başkan yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’u aradım. Biliyorsunuz, Üçok eski bir askeri savcı ve hâkim. TSK’de FETÖ’ye cemaat denirken o soruşturma açmanın bedelini kumpas davalarda yıllarca hapis yatarak ödedi. Şimdi de İYİ Parti’de “FETÖ ile mücadele” adı altında muhalefete kurulan kumpasların peşine düştü. “Yağmur” kod adlı PKK itirafçısının ifadesiyle yürütülen soruşturmanın öyküsünü, meseleye İYİ Parti’nin nasıl baktığını, eski bir savcı gözüyle ondan dinledim.

“Sizce bu soruşturmadaki gariplik nedir” soruma yanıt verdi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölen yine öldüğüyle kaldı 29 Nisan 2024 | 478 Okunma Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 6.099 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.742 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.221 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.622 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar