Akşener’den Erdoğan’a ‘bunu yapma’ telefonu

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu'nun bugünkü (20.10.2022)''Akşener’den Erdoğan’a ‘bunu yapma’ telefonu'' başlıklı yazısı.

Bazen bir sohbetin içinden yanıt değil soru çıkar ya. O konuşmalardan biriydi. Haliyle yazmasam olmazdı.

Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok’u hapishaneyi konuşmak için aramıştım. Evet, yıllar önce TSK’deki FETÖ yapılanmasını soruştururken FETÖ’nün kumpasıyla tutuklanmış, yıllarca hapis yatmıştı. Ama ben onu hatırlatmayacaktım. Yeni olanı, geçen günlerde yaptığı cezaevi ziyaretlerini merak ediyordum.

Üçok, artık İYİ Parti’de genel başkan danışmanı sıfatını taşıyordu. Gezi Parkı tutukluları Çiğdem Mater, Mine Özerden, Mücella Yapıcı’yı ve eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’yi Bakırköy Cezaevi’nde ziyaret etmişti. Ankara Sincan Cezaevi’nde ise 28 Şubat davasından yatan Korgeneral Vural Avar ve Korgeneral Hakkı Kılınç’ı görmüştü. Nedenini, “Yıllarca hapis yatan birisi olarak, oralarda olan insanların ruh hallerini çok iyi bilirim. Özellikle hukuksuzluğa uğramış insanların isyanını, kırgınlıklarını, hayal kırıklıklarını çok iyi anlarım. Bu nedenle ziyaretleri gerçekleştirdim” diye açıklıyordu.

Yaşayan bilir...

Hapse girince sizi genelde sol partiler ziyaret eder. İYİ Parti için bir ilk miydi bilmiyorum. Sorduğumda “İYİ Parti kanaatimce merkez sağın temsilcisi ve en güçlü partisi” diyen Üçok, Akşener’in bakışıyla ile ilgili şunu anlattı:

“Bütün ziyaretlerimden önce sayın genel başkanımıza haber verdim. Ziyaretler sonrasında, tespitlerimi, bilgi notu olarak kendisine aktardım. Ayrıca ziyaretim nedeniyle, özellikle bir kadın olarak kendilerine verdikleri destek için Meral Hanım’a karşı duygularını ifade ettikleri notları da ilettim.”

Bakırköy’deki kadın tutuklular için “Hepsini inanılmaz derecede dirayetli ve psikolojik olarak çok güçlü gördüm” diyen Üçok, hem Akşener’in selamını götürmüş hem de Akşener’e teşekkür mesajı taşımış.

ASKERLER BU KIŞI ÇIKARAMAZ
Bir de askerler vardı. Üçok, Akşener’e 28 Şubat davasındaki ihlalleri anlatan bir çalışma sunduğunu, ziyaret için izin istediğini söyledi. Yanıtı sordum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 17 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.695 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.201 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.620 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 958 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar