Taraftara kulak verin

Bu sezon Galatasaray taraftarı için çok zor geçiyor. Galatasaraylılar ne yönetimden, ne federasyondan, ne hakemlerden, ne de basından memnun. Onları haklı kılacak nedenler de yok değil. Yönetim dendiği zaman ortalıkta bir...

Bu sezon Galatasaray taraftarı için çok zor geçiyor. Galatasaraylılar ne yönetimden, ne federasyondan, ne hakemlerden, ne de basından memnun. Onları haklı kılacak nedenler de yok değil. Yönetim dendiği zaman ortalıkta bir tek Albayrak var. Başkan sadece demeç veriyor, söylediklerinin büyük bir çoğunluğu da taraftarlarca kabul görmüyor.

Taraftara fanatik demek Galatasaray’ı bu kadar sevmeyin demek anlamına geliyorsa, bunu Sarı-Kırmızılı renklere gönül vermiş hiç kimse kabul etmez. Kulüplerini ne kadar seveceğine taraftar kendi karar verir. Dahası kulübün yönetiminde hiçbir söz sahibi olmayan taraftar, her yıl akıttığı milyonlarla kulübü ayakta tutan en önemli güçtür. Taraftara kulak vermeden, istekleri doğrultusunda bazı girişimlerde bulunmadan elitist bir yaklaşımla onları yok saymak kimseye bir şey kazandırmadığı gibi Galatasaray’a da çok şey kaybettirir.

Bu yıl Galatasaraylılar biraz da haklı bir paranoyaya kapıldı. Federasyonun hele federasyon başkanının geçmiş eylemleri göz önüne alınırsa, en hafifinden kulübe biraz mesafeli olduğunu söylemek mümkün. Bu “mesafeyi” kimi hakemler de anlamış olacak ki, Galatasaray aleyhine ancak fahiş olarak tanımlanabilecek müthiş hatalar yapıyorlar. Bütün bunlar bir araya gelince, Duygun Yarsuvat’ın son demeçleri göz önüne alınınca, taraftarın sıkıntılı olmasını anlamak kolay.

Galatasaray birbiri ardına zor dönemeçlerden geçiyor. Son Akhisar galibiyeti biraz olsun moral verdi. Ancak cuma akşamı oynanacak Konyaspor maçının farklı kazanılması şart. Prandelli’nin “tekniksiz” direktörlüğü sürecinde Galatasaray farklı yenilgiler aldı. Hatta Hamza geldiğinde Galatasaray eksi averajdaydı. Hamza ile birlikte takım toparlandı, özgüvenini kazandı. Ama son iki yılın tek devre futbol oynama alışkanlığı bir türlü geçmek bilmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar