Savcı enkazda kalan 65 kişi için söz verdi

Şimdi sizlerle bazı inşaat terimleri paylaşacağım.Granülometri: Karışım oluşturacak malzemelerin, karışıma hangi oranlarda katılacağını belirler. Örneğin bir beton numunesi üretilmesi...

Şimdi sizlerle bazı inşaat terimleri paylaşacağım.

Granülometri: Karışım oluşturacak malzemelerin, karışıma hangi oranlarda katılacağını belirler. Örneğin bir beton numunesi üretilmesi için tane çapı 0.25mm ile 63mm arasında olan tanelerden belli miktarlarda alınarak bir karışım hazırlanır. Bu karışımdaki tanelerin hangi çaptaki bileşenlerden oluştuğu yüzdeleriyle hesaplanır.

Nervürsüz demir: Düz demir, inşaatı ayakta tutmak amacıyla kullanılırken nervürlü demir yapıların temeline güç katar. Yüzeyinde bulunan dişler sayesinde betonu emerek kayma gibi olumsuzlukları önler.

Etriye: Sargı donatıları (etriye, fret, çiroz) betonarme yapılarda şu görevleri görür: Kolon ve kirişlerde çapraz biçimde ortaya çıkan kesme çatlaklarına karşı koyar.

Soğuk derz: Betonun farklı zamanlarda farklı parçalar haline dökülmesi durumunda, bu dökümlerin birleşim yüzeylerinde gözle görünür bir şekilde oluşan tutunma-aderans eksikliği durumudur.

Neden bu inşaat terimleriyle başladım?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.110 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 877 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.627 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.168 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar