Kılıçdaroğlu rahat İYİ Parti’ye baskı

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimleri bitti ve herkes “Büyük kurultayda genel merkezin işi zorlaştı, oylar kafa kafaya” yorumları yaptı. Peki bu konuda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ne...

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimleri bitti ve herkes “Büyük kurultayda genel merkezin işi zorlaştı, oylar kafa kafaya” yorumları yaptı. Peki bu konuda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ne düşünüyordu? Yakın çevresine kurduğu tek cümle şu oldu: “İstanbul delegesi beni destekler herkes rahat olsun.” Burada Kılıçdaroğlu’na bu cümleyi kurmasına neden olansa eski danışmanı Erdoğan Toprak. Genel merkez diyor ki:

“Toprak’a yakın çok sayıda isim delege oldu. Yarıya yakını diyebiliriz. Bu nedenden dolayı da ‘değişimciler kazandı’ demek doğru değil.”

Hatırlayın geçen hafta Toprak, BBC Türkçe’ye röportaj vermiş ve şu cümleyi kurmuştu: “Özgür Çelik’i destekliyorum, ama büyük kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayım.”

Bu arada şu notu da eklemekte fayda var:

Değişimciler İstanbul’u kazandı ama ‘kazandık’ algısını iyi yönetemiyorlar değerlendirmesi yapılıyor ve bu ‘kazandık’ kelimesi Anadolu örgütlerinde hâlâ sihirli bir kelime değil. Bu değişir mi? “4-5 Kasım’a kadar her şey mümkün” diyenler de var.

Dün… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP grubundan sonra gazetecilere yaptığı açıklama da...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar