İstanbul ittifakı önce CHP içinde olmalı

“Uzlaşı adayıyla İstanbul il kongresine gitmek gerekiyor.”CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sohbetlerinde kurduğu cümle bu! İlçe kongrelerini tamamlayan CHP’de gözler 16 Eylül’den 15...

“Uzlaşı adayıyla İstanbul il kongresine gitmek gerekiyor.”

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sohbetlerinde kurduğu cümle bu! İlçe kongrelerini tamamlayan CHP’de gözler 16 Eylül’den 15 Ekim’e kadar sürecek il kongrelerine çevrildi. Tabii ki 200’e yakın delegeyle kurultaya gidecek olan İstanbul çok önemli ve “değişimciler”le Genel Merkez arasında “savaş” burada sürüyor. Önce isimlere bakalım:

Değişim grubunda aday ismi olarak öne çıkan iki isim var: Cemal Canpolat ve Onursal Adıgüzel. Genel Merkez’deyse Mehmet Ali Yüksel, Selçuk Sarıyar ve Gürsel Tekin’in isimleri ön planda. Tabii bir not da şu: “Erdoğan Toprak’ın il kongresindeki tavrı belirleyici olacak” diyenler de var!

Bu arada “uzlaşı” adayları olarak da iki isim, Cemal Canpolat ve gazeteci Necdet Saraç’ın adları koridorlarda dolaşıyor. Konuyla ilgili Saraç’la sohbet ettim ve her kesimle görüştüğünü söyledi. Önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun 15 Ağustos’ta “Adaylık için yola çıkıyorum” cümlelerini kurduğu basın toplantısını hatırlatmakta fayda var:

“Şimdi seçimlerde İstanbul’u tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz, aramızdaki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.163 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar