İşi, kurultay salonundaki atmosfere bırakmadan seçimi bitirmek istiyor

“Kılıçdaroğlu salona gelmeden seçimi kazanmak istiyor. Bu nedenden dolayı da son haftalarda il, ilçe başkanlarıyla görüşüyor. Delegelere şu mesajı veriyor: ‘Yerel seçime odaklanın. Ben bunun...

“Kılıçdaroğlu salona gelmeden seçimi kazanmak istiyor. Bu nedenden dolayı da son haftalarda il, ilçe başkanlarıyla görüşüyor. Delegelere şu mesajı veriyor: ‘Yerel seçime odaklanın. Ben bunun için çalışıyorum.’ Bu mesajı alan delegenin de ‘Genel Başkan kurultaydan çok yerel seçimi öncelemiş’ fikrini gittiği il-ilçede aktarması hedefleniyor. Yoksa bu durumda salon hakimiyeti değişim ekibinden yana. Çünkü; seçimi kaybetmiş birisinin karşısına yeni vaatlerini olan bir isim ve kadrosu var.”

İsrail-Filistin savaşı sürerken iç siyasetin gündeminde yaklaşan CHP kurultayı var. Yazıma, CHP’yi iki taraftan da takip eden bir ismin bilgileriyle başladım.

Peki CHP’de 4-5 Kasım’da yapılacak kurultay öncesi son durum ne? 24 Ekim Salı günü itibariyle yani kurultaya 10 gün kala CHP’deki manzara şu cümlelerle anlatıldı: “Kılıçdaroğlu ekibinin, ‘Genel Başkan il-ilçe kongrelerinde alır götürür’ şeklindeki beklentisi gerçekleşmedi. Özellikle İstanbul il kongresinin değişimciler tarafından kazanılması Genel Merkez cephesinde büyük gedik açtı.

Değişimci kanattaki, ‘Tabanda çok çok büyük bir değişim talebi var. Kılıçdaroğlu yerinde kalamaz’...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar