İmamoğlu linci göze alamadı

Dün yazdım, biraz daha açmakta yarar var. Ekrem İmamoğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından birisinin yaptığı şu tespitin izini biraz daha sürelim: “Karargah Ankara değil karargah...

Dün yazdım, biraz daha açmakta yarar var. Ekrem İmamoğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından birisinin yaptığı şu tespitin izini biraz daha sürelim: “Karargah Ankara değil karargah İstanbul.”

Önce, ne “değişimci” ne de “Kemalci” üst düzey bir CHP’linin şu cümlesiyle başlayayım:

“Ekrem Bey’in dört aylığına da olsa İBB başkanlığını bırakması linç edilmesi için yeterli bir sebepti. Bunu göze almak istemedi. Bu sistemde genel başkanlık hele ki vekil değilsen fazla bir şey ifade etmiyor. Ancak şunu söyleyebilirim: 28 Mayıs’tan bir gün sonra ‘değişim’ diye videoyla başlayan süreç Ekrem Başkan için doğru değildi. Tez canlılık yaptı dersem abartılı olmaz. Yoksa tabii ki değişim olmalı ama zamanlama önemliydi. Kurultaya kadar geçen süreci izleyeceğiz.”

Tekrar başa dönersem:

İmamoğlu uzun soluklu bir yolculuk için karar verdi. En azından kararını açıkladı. Karargahın adresini İstanbul olarak işaret etti. Söğütözü’ndeki genel merkez binasının da yerel seçimlere kadar rahatlamasını sağladı. Süreci yakından takip eden bir isimse “Rahatlayan sadece Kemal Kılıçdaroğlu değil Ekrem Bey de rahatladı” dedi ve açtı:

“Üç aydır CHP’deki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.163 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar